Općina Vratišinec krenula s fazom uklanjanja zapuštenih grobnih mjesta

Dana 25. kolovoza na mjesnom groblju u Vratišincu načelnik Općine Vratišinec Mihael Grbavec održao je radni sastanak sa članovima Uprave groblja, a vezano uz dogovor oko radova na groblju. Upravu groblja uz predstavnike s područja Općine Vratišinec čine i predsjednici mjesnih odbora Žiškovec i Krištanovec.

Na samom sastanku detaljno su dogovoreni planirani radovi oko uređenja, a najviše rasprave vodilo se oko zapuštenih i neodržavanih grobova te je dogovoreno je da se takvim korisnicima putem predstavnika javnih medija uputi poziv oko preuzimanja i sređivanja vlasništva, jer će se u protivnom grobna mjesta ukloniti. Napominjemo kako je Općina Vratišinec već krenula s fazom uklanjanja grobnih mjesta na groblju te je tako dosad uklonjeno već nekoliko grobova u vlasništvu Općine Vratišinec, a na temelju Izjave o odricanju.

Korisnici mjesnog groblja godišnje primaju uplatnice u iznosu od 100kn, 120kn i 150kn, zavisno o vrsti grobnog mjesta koje posjeduju te se isto odnosi na korištenje grobnog mjesta na mjesnom groblju u Vratišincu koje je u vlasništvu Općine Vratišinec, a ne na održavanje. Svaki korisnik dužan je samostalno održavati vlastito grobno mjesto.

2019. godine prije blagdana Svih svetih korisnike groblja koji su zapušteni i neodržavani dočekala je obavijest o sređivanju vlasništva nad grobnim mjestom. Dobar dio tako neriješenih grobnih mjesta se u navedenoj fazi riješio te sada pozivam preostale korisnike da se jave u Jedinstveni upravni odjel i preuzmu brigu za svoja grobna mjesta, odnosno za svoje najmilije. Uprava groblja jednoglasno je donijela odluku o uklanjanju zapuštenih grobova, a sve zbog čestih prozivanja oko neodržavanog groblja.- istaknuo je načelnik.

Općina Vratišinec