Općina Gornji Mihaljevec prepoznala aktivnosti Društva VETERAN

Općina Gornji Mihaljevec se pridružila JLS koje su prepoznale važnost aktivizma civilnog sektora, te je ove godine objavila pored redovnog javnog poziva za sufinanciranje projekta udruga i javni poziv za prijavu projekata za financiranje  kapitalnih potpora udruga sredstvima iz proračuna Općine Gornji Mihaljevec za 2024. godinu.

Odlukom Načelnika Općine, Društvu VETERAN je dodijeljena najviša moguća potpora iz natječaja od 5.500,00 € za projekt „ZAJEDNO ZA BOLJE SUTRA“, projekt koji Društvo VETERAN provodi trajno od prošle godine (https://mvc.veteran.hr/). To je i dokaz kvalitete projekta kojeg je napravila i provodi tajnica Društva VETERAN, gospođa Ines Miljančić, kćer hrvatskog branitelja.

Da je odnos prema hrvatskim braniteljima značajno pozitivno ojačao u Općini Gornji Mihaljevec dokaz je i što se na službenim mrežnim stranicama Općine javno objavljuju sve informacije od interesa za hrvatske branitelje, a koje im proslijedi Zajednica braniteljskih udruga Međimurske županije.

To je još jedan lijepi primjer sinergije javnog i civilnog sektora u provedbi aktivnosti i projekta od općeg javnog interesa.

Željko Tomašić

Predsjednik ZBUMŽ