Općina Donji Vidovec obilježava dan mjesta povodom blagdana sv. Vida

Općina Donji Vidovec svoje dane veže uz blagdan svetog Vida, zaštitnika mjesta te je tim povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća. Okupljene vijećnike, predstavnike udruga, načelnike susjednih općina, zamjenika župana Međimurske županije Josipa Grivca i župana Međimurske županije Matiju Posavca pozdravila je predsjednica Općinskog vijeća Donji Vidovec Petra Podravec.

Na projekte u provedbi i planove za budućnost osvrnula se načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić koja je istaknula da unatoč pandemiji koronavirusa koja nas je usporila, projekti u općini nisu stali. Radovi na kanalizaciji privode se kraju, završeno je prikrivanje krovišta na novoj zgradi dječjeg vrtića, a Interpretacijski centar “Dravski zlatari” ušao je u II. fazu izgradnje. “Donji Vidovec uvijek je krasila sloga i zajedništvo, stoga sam sigurna da ćemo u narednim mjesecima zajedno savladati sve izazove koji su pred nama i naše mjesto učiniti još ljepšim i boljim za život svih mještana.”, poručila je načelnica Petrić.

Načelnik Općine Kotoriba Dario Friščić obratio se u ime susjednih općina te je pozvao na daljnju odličnu suradnju i povezanost donjomeđimurskih općina.

Sudeći po novom i mladom vodstvu, pred vama je obećavajuća budućnost. Ova mlada ekipa prepuna je energije i dobrih ideja, a uz pomoć i iskustvo starijih koji su veliki oslonac, vjerujem da će se realizirati svi planovi koje imamo za Donji Vidovec.”, kazao je župan Međimurske županije Matija Posavec.

Dani Općine Donji Vidovec nastavljaju se tijekom vikenda, natjecanjem u lovu ribe na plovak u organizaciji Udruge SRD “Mrena”, tradicionalnim folklornim plesovima u izvedbi KUD-a Donji Vidovec i sportskim aktivnostima.

Elena Govedić

UO za poslove župana

Fotografije: Mladen Grubić