Održana redovita skupština Udruge veterana 34. inženjerijske bojne iz Čakovca

U subotu 25. 02. 202. god.  u večernjim satima održana je redovita izvještajna skupština Udruge veterana 34.inženjerijske bojne.

Nakon himne i minute ponosne hrvatske tišine za sve poginule hrvatske branitelje Izvješće o radu podnio je predsjednik Dragutina Remenar.

On je posebno istaknuo da je UVIBDR jedna od najmlađih i brojčano relativno najmanja, ali i jedna od najaktivnijih udruga iz Međimurja. Aktivnosti koje provode su raznovrsne i jedinstvene po čemu su prepoznatljivi.

Udruga je do sada realizirala dva od tri glavna cilja. Izdala je  Monografiju 34. inženjerijske bojne i u suradnji sa gradom Čakovcem, otvorena je Ulica 34. inženjerijske bojne.

I prošle godine u prostoru Muzeja Međimurja organizirali su sada već tradicionalnu tribinu povodom operacije „Bljesak“ na koju su se odazvali učenici završnih razreda Gimnazije „Josip Slavenski“ i Srednje škole Čakovec sa svojim profesorima, predstavnici Ministarstva branitelja, Županije, grada Čakovca i udruga građana.

Na rijeci Dravi, u objektu HVIDR-e organizirano je i provedeno cjelodnevno druženje rekreativnog i kreativnog karaktera sa obiteljima. Time postižu optimalnu psihosocijalnu integraciju članova Udruge, jačaju dobre i zdrave navike. Ova aktivnost je među članovima vrlo dobro prihvaćena i očekuje se u idućem razdoblju još veći odaziv.

U suradnji sa Udrugom „Veteran“ organizirana su i provedena studijska putovanja u područja Zapadne Slavonije, Banije i Korduna, a u dvodnevnom izletu posjetili su grad heroj, Vukovar.

U adventsko vrijeme su za članove i prijatelje organizirali Božični i novogodišnji domjenak u Palinovcu kada su podijeljeni skromni pokloni.

Nisu zaboravili  bolesne članove kojima su poželjeli ozdravljenje i sreća u životu i radu, te su im uručeni novčani prilozi.

Kako bi očuvali uspomene na sve hrvatske branitelje, sve stradale civile i događaje iz Domovinskog rata u 2023. godini obilježeno je niz važnih datuma iz Domovinskog rata, ratnih događanja i stradavanja u Domovinskom ratu te drugih događanja bitnih za očuvanje dostojanstva Domovinskog rata, kao temelja i čimbenika stvaranja neovisne i slobodne RH….

Izvješće o financijskom poslovanju Udruge za prethodnu godinu iznio je Andrašec Vladimir.

U Planu rada za 2023. god. posebno mjesto dobilo je uređenje obilježja 34. inženjerijske bojne koje se uređuje u sklopu revitalizacije parka u Centru znanja – bivšoj vojarni i edukativni izlet u šire područje Hrvatske Kostajnice.

Financijski plan iznio je Jančec Zdenko.

Po usvajanju Planova za 2023. god. predsjednik se zahvalio g. Tomašić Željku, predsjedniku Udruge „Veteran“, g. Jazvić Pavlu, predsjedniku Udruge HVIDR-a Jug, g. Grgić Vinku, tajniku Udruge 54. samostalne bojne i g. Đuri Belu, predsjedniku Zrinske garde što su svojim prisustvom uveličali ovaj skup.

Dragutin Remenar