Održana osnivačka skupština Vatrogasne zajednice Grada Mursko Središće -Tanja Smolković prva predsjednica zajednice

U Murskom Središću održana je osnivačka skupština Vatrogasne zajednice Grada Mursko Središće koji sačinjavaju Dobrovoljna vatrogasna društva Mursko Središće, Peklenica i Križovec.
Članovi skupštine jednoglasno su donijeli Odluku o osnivanju Zajednice, a zatim su prešli na donošenje zakonskih akata o osnivanju.
Tako je donesen Statut zajednice, a izabrani su i rukovodeći ljudi.
Za prvu predsjednicu zajednice izabrana je Tanja Smolković inače predsjednica DVD-a Mursko Središće dok je njezin zamjenik Marko Strojko , a za tajnika je izabran je Renato Matoša.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice bit će odabran putem Javnog poziva ili natječaja.
Osnivanje Vatrogasne zajednice GMS-a pozdravili su županijski zapovjednik Robert Meglić, Mladen Kanižaj zapovjednik JVP-a Čakovec te saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak.


Svi su oni pohvalili dosadašnji rad vatrogasnih postrojbi posebno istaknuvši njihov veliki doprinos kod posljednje prošlogodišnje poplave rijeke Mure, te zaželjeli zajednici daljnji uspješan rad.
Na kraju se skupštinarima obratila nova predsjednica zajednice Tanja Smolković koja im se zahvalila na ukazanom povjerenju te izrazila nadu da će opravdati njihovo povjerenje.

Osnivačka skupština završila je zajedničkim fotografiranjem te malenim domjenkom za sve uzvanike.

(tekst i foto:zr)