Održana Osnivačka skupština udruge HRVATSKO BILO

U subotu, 21. siječnja u Zagrebu, održana je Osnivačka skupština udruge HRVATSKO BILO. Skupštini su nazočili brojni gosti od kojih su neki održali stručne govore i prezentacije. Profesor Miro Jakovljević govorio je o važnosti mentalnog zdravlja hrvatskih građana, profesorica Gordana Buljan Flander je kratkom prezentacijom upitala jesmo li zaboravili seksualno zlostavljanju djecu, doktor Herman Vukušić se prisutnima obratio s temom „Post-pandemijska medicna u Hrvatskoj: Samo medicina, molim!“ , Damir Katulić je iznio analizu aktualnog položaja Republike Hrvatske u EU a poznati demograf Stjepan Šterc je govorio o demografskim izazovima s kojima se susrećemo.

U radnom dijelu Osnivačke skupštine izabrani su predsjednik udruge, dva zamjenika predsjednika i donesene odluke važne za upis Udruge i daljnje funkcioniranje Udruge.

Za predsjednika udruge HRVATSKO BILO izabran je gospodin Darijo Žepina koji se zahvalio svima na dolasku i zatvorio Skupštinu kratkim govorom:

„Od srijede ili četvrtka mi smo pustili priču o HRVATSKOM BILU u medijski prostor i zanimljivo je da su glavna pitanja koja dobivamo „Zašto udruga a ne politička stranka?“. Očito je da je ustaljena praksa da se problematikom na politički način može samo i isključivo baviti politička stranka. Mislim da tome nije tako, i mi ćemo našim radom pokušati dokazati i pokazati, a mislim da ćemo u tome i uspjeti, da to ne mora biti nužno tako. Pa sam ovaj početak večeras je pravac kojim ćemo mi dalje djelovati, javna diskusija, znanstvena diskusija, stručna diskusija, ali koga, hrvatskih stručnjaka. Mislim da bi aktualna politička vlast imala večeras štošta za naučiti i čuti.

Trudit ćemo se, pokušat ćemo, nametat ćemo se ali ne sa problemima, probleme u ovoj državi već godinama ne generira samo vlada Andreja Plenkovića već sve vlade unazad od poslije rata do sada. Netko je ovdje maloprije dobacio „A koje je rješenje?“ Pokušat ćemo iznalazit rješenja, pokušat ćemo nudit ta rješenja, pokušat ćemo pričati jezikom rješenja.“

Ana Bubić