Održana Izvanredna skupština UVIBDR-a na prostoru ribičkog društva Sv. Juraj u Trnju

Na temelju  Statuta Udruge veterana inženjerijske bojne Domovinskog rata u subotu, 22.008.2020.god. u večernjim satima održana je Izvanredna izborna skupština UVIBDR. Skupština je provedena na prostoru ribičkog društva u Sv. Juraj u Trnju pridržavajući se svih propisanih mjera i odluka nacionalnog Stožera civilne zaštite.

Skupština je počela odavanjem počasti braniteljima  koji zaslužuju trajno sjećanje i poštovanje jer su položili svoje živote za slobodnu, suverenu i samostalnu Republiku Hrvatsku.

U nastavku rada skupštine  za novog predsjednika Udruge izabran je Dragutin Remenar iz Čakovca, dosadašnji dopredsjednik Udruge, a za dopredsjednika izabran je Darko Orehovec.  Za novog člana Upravnog odbora izabran je Tihomir Živko, a u Časni sud izabrani su Dragutin Barlek I Dragutin Bajzek.

U obraćanju skupu, novi predsjednik je  kao osnovu za rad novog rukovodstva istaknuo potrebu za snažnijem međusobnom povezivanju sa ostalim udrugama proizašlih iz Domovinskog rata, rad na povećanoj “vidljivosti” Udruge, te intenzivne  pripreme za obilježavanje 30-godišnjice  ustrojavanja 34.  inženjerijske bojne kada bi  bila izdana monografija postrojbe.

Novo rukovodstvo izabrano je na rok do održavanje redovne skupštine.

Po završetku skupštine uslijedilo je ugodno druženje uz obilje gastronomskih delicija.

UVIBDR

 

(Pavo Jazvić, foto: UVIBDR)