Održana godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Vratišinec

U petak, 19. travnja s početkom u 19 sati u Društvenom domu Gornji Kraljevec održana je godišnja skupština Vatrogasne zajednice Općine Vratišinec. Izvješće o radu predsjedništva i zapovjedništva za 2023. godinu podnio je v.d. zapovjednik Andrija Kvakan. Vatrogasna zajednica Općine Vratišinec osnovana je 13. svibnja 2023. godine, a osnivači su DVD Vratišinec i DVD Gornji Kraljevec.

Zajednica ukupno broji 106 članova starijih od 18 godina i 58 članova vatrogasne mladeži. U 2023. godini obavljeno je ukupno 20 intervencija i to 4 požarne, 15 tehničkih i 1 pokazna vježba održana 25.11.2023. godine. Na području djelovanja vatrogasne zajednice u 2023. godini održana su 2 natjecanja. Organizator natjecanja bio je DVD Vratišinec. Na skupštini je izabran novi potpredsjednik zajednice Ivan Srpak iz DVD-a Gornji Kraljevec s obzirom na to da je dosadašnji potpredsjednik zatražio razrješnicu.

Uz članove DVDa s područja zajednice istoj su prisustvovali zapovjednik VZMŽ Robert Meglić, ispred VZG Mursko Središće predsjednica Tanja Smolković i načelnik općine Mihael Grbavec. Svi prisutni pohvalili su rad zajednice i poželjeli puno rada u 2024. godini.

VZO Vratišinec