Održana edukacija građana grada Mursko Središće iz područja sustava civilne zaštite

U cilju jačanje osobne sigurnosti, podizanja svijesti građana od rizika Područni ured civilne zaštite Varaždin, Služba civilne zaštite Čakovec, Županijski centar 112 Čakovec uz potporu grada Mursko Središće, održao je danas, 16.05.2024. godine, u prostorijama Centra za kulturu Rudar Mursko Središće, osposobljavanje građana pod nazivom “Program edukacije građana u sustavu civilne zaštite“.

Ispred Županijskog centra 112 edukaciju su održali samostalni nadzornik za prevenciju i pripravnost, gosp. Zoran Happ i viši stručni savjetnik za koordinaciju djelovanja civilne zaštite gđa. Ksenija Anderlin, a ispred Grada Mursko Središće građane je pozdravio gradonačelnik Dražen Srpak.

Program edukacije građana o sustavu civilne zaštite sastojao se od upoznavanja građana s opasnostima i rizicima od nastanka velikih nesreća ili katastrofa te s organizacijom sustava civilne zaštite za provedbu mjera i postupaka zaštite i spašavanja.

Cilj edukacije bio je educirati građane o uzrocima i vrstama opasnosti s posebnim naglaskom na opasnosti koje najviše ugrožavaju područje grada Mursko Središće, kako se ponašati nakon prestanka opasnosti, kako i koje mjere osobne zaštite i uzajamne zaštite provoditi i na koji način te od koga i kako zatražiti pomoć. Građane će se upoznati sa sustavom za rano upozoravanje i upravljanje krizama.

(GMS)