Održan Izborni Sabor ogranka UDVDR Sveti Martin na Muri – za predsjednika izabran Radovan Kočila

 

U petak 17. veljače 2022. godine u Domu hrvatskih branitelja,  održan je Redovni Izborni sabor ogranka Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Podružnice Međimurske županije Sveti Martin na Muri. Na Saboru je sudjelovalo trideset članova Udruge koji su jednoglasno usvojili Izvješće o radu i Financijsko izvješće ogranka za 2022. godinu,  te  Program rada i Financijski plan ogranka za 2023. godinu.

Također su jednoglasno izabrani za Predsjednika ogranka Radovan Kočila, za članove Središnjeg odbora ogranka Darko Padarić, Josip Novinščak, Željko Kos, Marjan Krnjak, Željko Fajfar i Ljubomir Novak.

 Za članove Nadzornog odbora ogranka Jadranko Benko, Josip Tomšić i Branko  Krištofić, za članove  Suda časti ogranka Stanko Vinko, Juraj Rašperger i Milan Golub.

Najznačajniji aktivnosti kako u prošlom tako i u narednom razdoblju su sudjelovanje na sportskim natjecanjima, obilježavanjem obljetnica iz Domovinskog rata, čuvanje uspomena na poginule i umrle hrvatske branitelje s područja općine, sudjelovanje u svim manifestacijama i događajima u organizaciji Turističke zajednice i općine Sveti Martin,   održavanje okoliša i Doma hrvatskih branitelja, izrada drvene nadstrešnice nad terasom, vanjske bine i sanitarnog čvora.

 Kako bi se navedene aktivnosti mogle realizirati zahvaljuju se i nadaju se daljnjoj  financijskoj i materijalnoj  pomoći od Općine, Turističke zajednice, sponzora i donatora posebno  poduzeća Proming, Vnuk, Tekeli inžinjering, Tepro, Sobočan interijeri, Dom za starije i nemoćne osobe Novinščak, Alpro Šardi, Asfalt gradnja, Cafe bar Mura, OPG Babić, članovima općinskih  Udruga i pojedincima Štefan Smej, Robert Mašić i Mijo Hren.

Saboru su također prisustvovali i iskazali zahvalu na  provedenim aktivnostima dosadašnjem rukovodstvu i čestitali novo izabranima,   Načelnik općine Martin Srša, Predsjednik podružnice Stjepan Horvat, tajnik podružnice  Dražen Tkalec, župnik Mladen Gorupić, predstavnik NK Polet Stanko Perčić, predstavnik DVD Cvetko Vožar i predsjednik ogranka Štrigova Srećko Raus.

 Nakon Sabora nastavljeno je  zajedničko  druženje gostiju i članova uz prigodne kulinarske specijalitete i  pića.  

Tajnik podružnice

DRAŽEN TKALEC, struč. spec. ing. admin.chris.