Održan 18. memorijal 7. gardijske brigade „PUMA“ u orijentaciji

Ovogodišnji 18. memorijal 7. gardijske brigade „Puma“ u orijentaciji održan je dana 11.,17. i 18. lipnja 2023. godine na tri lokacije.

Prva etapa Memorijala održana je 11. lipnja na području Lječilišnog parka i gradskih ulica Grada Varaždinskih Toplica. Utrka se bodovala za Sprint kup Hrvatske. Ciljni prostor nalazio se kod Osnovne Škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a sudjelovalo je 134 natjecatelja. Dužine staza, sukladno disciplinama bile su od 1 do 2.5 kilometara.

Druga etapa Memorijala održana je 17. lipnja u Martinkovcu na OPG „Najman“ gdje je bio i ciljni prostor. Utrka je bila na duge staze (od 3 do 7.5 kilometara), bodovala se za Kup Hrvatske, trčalo se prema novoj proširenoj karti, a sudjelovao je 161 natjecatelj.

Treća etapa održana je 18. lipnja na području ŠRC Slugovine Seketin. Ova trka također se bodovala za Kup Hrvatske i bila je u disciplini srednjih staza (od 2 do 5.5 kilometara), a sudjelovalo je 182 natjecatelja.  Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ organizirala je ručak za sve natjecatelje i organizatore koji su sudjelovali na trećoj etapi Memorijala,

I ove godine, odaziv na utrke bio je velik u svim dobnim kategorijama. Pored domaćih, došli su natjecatelji i iz Slovenije, Mađarske i Švicarske, a ukupno je nastupilo oko 500 natjecatelja na sve tri utrke.

Svi rezultati mogu se pogledati na stranicama natjecanja: http://memorijal.blogspot.com/

Najbolji klub i osvajač pokala 18. memorijala 7. gardijske brigade „Puma“ u orijentaciji je OK Vihor iz Zagreba.

Organizatori, Orijentacijski klub „Međimurje“ i Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ natjecanja su organizirali u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja koje je u najvećem dijelu sufinanciralo projekt natjecanja.

Ovim putem, zahvaljujemo se Croatia osiguranju, Hrvatske šume d.d., JVP Varaždin, DVD Gojanec, Varaždinskoj županiji, Osnovnoj školi Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice, OPG i Vinariji „Najman“ iz Martinkovca, RC Slugovine Seketin, Gradu Krapini i svim ostalima koji su nas poduprli u realizaciji 18. memorijala 7. gardijske brigade „Puma“. Naravno, zahvaljujemo se i članovima OK „Međimurje“ i članovima Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, njih tridesetak, koji su pomagali u organizaciji i realizaciji 18. memorijala 7. gardijske brigade „Puma“ u orijentaciji.

Čestitamo svim natjecateljima na sudjelovanju i ostvarenim rezultatima na 18. memorijalu 7. gardijske brigade „Puma“ u orijentaciji.

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i Orijentacijski klub „Međimurje“

SEMPER PRIMUS

PUMA