Ocjenjivanje Međimurskog meda za 2020. – Mladen Vinko iz Murskog Središća ima najbolji med

Razdragan, sretan, presretan i prezadovoljan nazvao nas je Maden Vinko pčelar iz Murskog Središća kako bi nam priopćio lijepu vijest u ovo ‘tužno korona vrijeme’.

– Na 14. ocjenjivanju Međimurskog meda za 2020. godinu moj med od lipe dobio je 19,22 boda od mogućih 20 i tako osvojio Zlatnu medalju. Premda sam naviknut na mnoga odličja, ovo me posebno obradovalo i toliko sam sretan zbog ovog odličja, da vam ne mogu opisati. Prvo, med je uistinu odličan jer su ga pčele stvorile ubravši pelud cvijeta lipe na obrocima Bilogore u potpuno djevičanskoj prirodi. A drugo, u ovoj uistinu teškoj pčelarskoj godini, trebalo je snage, volje i znanja uložiti kako bi skupa s pčelama stvorio ovaj fanastičan med, u dahu nam je izgovorio Mladen Vinko, ponos Murskog Središća koji je godinama u vrhu hrvatskog pčelarstva i medarstva.

Kako obznanjuje Udruga pčelara ‘Agacija’ Međimurske županije, 12 medova osvojilo je zlatna odlčja, 17 srebrna odličja i 8 brončanih odličja.

Ocjenjivanje je obavilo povjerenstvo u sastavu: prof.dr.sc. Drago Bubalo, doc.dr.sc.Lidija Svečnjak i dr.sci Saša Prđun, a odličja će dobitnicima biti uručena u nekoj od sada boljoj prigodi.

(tekst i foto: Stjeoan Mesarić)