Obilježena obljetnica pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade PUMA

Udruga veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ dana 30. lipnja 2023. godine u Varaždinu obilježila je obljetnicu pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ na Dinari.

Iznimno, ove godine, zbog loših meteoroloških uvjeta i zbog otkazanog prijevoza helikopterom manjeg dijela članova Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“ i uzvanika na Dinaru, morali smo otkazati cijeli program obilježavanja obljetnice koji se trebao održati u Vrlici i Velikoj Duvjakuši na Dinari, pa se obilježavanje obljetnice organiziralo u Varaždinu.

U sklopu obilježavanja obljetnice pogibije 31 i nestanka 1 pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“ na Dinari, održana je sveta misa u katedrali Uznesenja blažene Djevice Marije na nebo u Varaždinu u sklopu hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu. Nakon svete mise, u Kapelici Sv. Jurja u vojarni 7. gardijske brigade „Puma“ članovi Udruge veterana 7. gardijska brigada „PUMA“, predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata sa područja Varaždinske županije i pripadnici 2. OMB „PUME“ položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na 31 poginulog i 1 nestalog pripadnika 7. gardijske brigade „Puma“. Molitvu za sve poginule, nestalog i preminule pripadnike 7. gardijske brigade „Puma“ te za sve hrvatske branitelje predvodio je vojno-policijski kapelan vlč. Ivica Horvat.

Neka im je vječna slava i hvala!

SEMPER PRIMUS

PUMA