Obilježen Dan Općine Sveti Martin na Muri – izražena vjera i nada za mirnije i optimističnije vrijeme

Jučer, na svetkovinu Svetog Marina biskupa, nebeskog zaštitnika Župe i Općine Sveti Martin na Muri, svetomartiska općina je obilježila svoj Dan općine, a zbog epidemiloških mjera uvedenih zbog pandemije COVID-a 19 nije ga i proslavila na način kako je to bilo sve do ove godine.

Sastalo se općinsko čelništvo predvođeno predsjednicom Općinskog vijeća profesoricom Petrom Novinščak, načelnikom profesorom Draženom Crnčecom , njegovim zamjenikom Martinom Sršom i pročelnicimo JUO-a Vlatkom Županec, koji su reli kako i u ovim složenim uvjetima općina funkcionira i ostvaruje dobre rezultate i gradi ono što je planirano.

Ovom prilikom uručena su općinska Javna priznanja zaslužnicima, ŠRD-u Čikov, Bistrou Jastreb i profesoru Stjepanu Horvatu,  a doktorici Ivani Babić koja zbog objektivnih okolnosti nije nazočila ogađaju, to će biti učinjeno naknadno. Načelnik Crnčec dobitnicima je čestitao i zahvalio na svemu onome što čine za dobro društvene zajednice, te izrazio vjeru i nadu kako će ove poteškoće nestati i kako će najbolja hrvatska kontinetalna turistička općina i dalje bilježiti dobre u svim segmentima  djelovanja.

( tekst i foto: Stjepan Mesarić)