NK SOKOL IZ VRATIŠINCA DOŽIVLJAVA RENESANSU NA SVIM PODRUČJIMA

Posjetite li današnje igralište NK“Sokol“ u Vratišincu, dočekat će vas prizor u kojem mještani Vratišinca do sad nisu imali priliku uživati. Prizor uređenog igrališta uljepšao je novi krov na prostorijama kluba, a sve to se može vidjeti i kad padne mrak jer od ovog tjedna Sokol ima osvijetljeno igralište.

01

No krenimo ispočetka, na kraju sezone 2015./2016. Sokol je kao što već znamo,ispao iz 1.međimurske nogometne lige. U tim trenucima Sokol je bio u teškoj situaciji, tražila su se rješenja kako dalje, na koji način započeti novu sezonu u novoj nižoj ligi 2.MNL-B. Kasni večernji sastanci stare uprave i mještana koji su od mladosti u Sokolu davali su nadu i ohrabrenje za nastavak rada kluba sa nekim novim ljudima i novim idejama. Tako je u srpnju ove godine izabrana nova uprava kluba sa starim novim predsjednikom Mirkom Leškom, a u vođenju kluba pridružio mu se i potpredsjednik Davor Leško, tajnik Mikolaj Marko te ostali članovi izabranog upravnog odbora Dario Zadravec, Damir Zadravec, Darko Posavec, Darko Jambrošić, Dario Kukovec, Antonio Horvat te jedan od najvjernijih i najduži članova kluba Zdravko Munđar.

02

Nakon što je klub dobio sve funkcije koje prema statutu treba imati, krenuli su razgovori o igračima i želji vraćanju kluba u 1.MNL u kojoj je prije ispadanja bio punih 12 godina. Klub poznat po nekadašnjim uspjesima privukao je neke stare Sokole, ali i nove pa je tako čak 8 novih igrača potpisalo i odlučilo zaigrati u dresu Sokola: Bojan Kodba, Nino Jambrošić , Tomislav Šafarić i Filip Horvat po prvi put su tako zaigrali u dresu Sokola, dok su se Marko Posavec, Robert Kovačić, Goran Lipović i Matija Korpar nakon dužeg ili kraćeg izbivanja odlučili vratiti u klub i dati svoj doprinos povratku Sokola na stare staze. Sokol je i izgubio dva bitna igrača. Alen Horvat i Manuel Posavec potpisali su za klubove iz međužupanijske lige Čakovec-Varaždin, no na popisu igrača Sokola danas se nalaze 22 igrača što osigurava kvalitetan rad i zalaganje svih igrača.

03

Slijedeći korak nakon igrača bio je trener, pitanje je bilo kako ovu ekipu koja ima potencijala dovesti na pravi put, a izazovu se odazvao Dražen Škvorc. Trener sa bogatom prošlošću vidio je u Sokolima potencijal kojega je trebalo samo oblikovati i pravim savjetima usmjeriti u igri. Tako su započele i pripreme, a uprava kluba se tada mogla prebaciti na svoje ostale zadatke. Vjerujući treneru i igračima da će pružiti pozitivne rezultate,uprava je počela s planovima promjene krovišta,  akcijama čišćenja prostora oko igrališta i rasvjetom igrališta kako bi se omogućili potrebni uvjeti za kvalitetan rad igračima i treneru. Tako su krajem kolovoza krenuli radovi na sanaciji krovišta,  zamjenom starih ploča sa novim limenim pokrovom. Potrebni materijal za zamjenu krovišta osigurala je Općina Vratišinec na čelu sa načelnikom g. Zdravkom Mlinarićem, a radove su obavili sami simpatizeri i navijači kluba zajedno s igračima.

04

Ovim putem klub se posebno zahvaljuje  g. Ivanu Hertariću. Bila je to radna akcija koja je trajala više dana, ali uspjela je klupskim prostorima dati novi izgled. Novom izgledu pridonijeli su i novi prozori, prisjetimo se nakon provale u klub stari su bili oštećeni i polupani. Oni koji nisu bili u mogućnosti zbog poslova doći na akcije, iznenadili su Sokole raznim poklonima pa su tako navijači Sokola boravak u klubu obogatili novim LCD televizorom, pisanje zapisnika ubrzat će novo donirano računalo, a dresovi će se sada lakše i brže oprati jer tu je i nova perilica.

05

Klub se zahvaljuje sponzorima Dariju Kukovcu i Danijelu Mrazoviću. Treba napomenuti da unatoč ispadanju nije manjkalo rada uprave i prošle sezone, pa koristimo priliku te zahvaljujemo Tomašić Mariu koje je prostorije kluba uredio iznutra, a Beton Davidu što se estetski pobrinuo za igrače pa je klub nagradio novim dresovima.

06

Već se u pripremnom dijelu i prvim prijateljskim utakmicama vide prvi pozitivni rezultati dobrog rada na treninzima, što rezultira pozitivnim ozračjem u i oko kluba i vraćanjem vjerne Sokolove publike na nogometne terene. Igrači su svoju zahvalu navijačima i simpatizerima kluba pokazali kroz igru, pa su tako bez poraza u KUP utakmicama došli do četvrtfinala, odnosno među 8 najboljih ekipa u Međimurju. Dobri rezultati nisu izostali ni u prvenstvu, pa tako Sokol vrh tablice dijeli sa Bratstvom iz Jurovca.

07

Vidjevši dobre rezultate krenuli su razgovori i dogovori o  nečem o čemu se samo prije moglo pričati. Tu i tamo se u tihim razgovorima mogla se čuti rečenica “Sokoli kreću u postavljanje reflektora”,nije se baš puno vjerovala sve dok nisu počeli stizati kamioni sa stupovima. Postavljeni su stupovi, u pozadini su nabavljeni reflektori, elektro materijal i izrađene metalne konstrukcije za prihvat reflektora. Opremu i materijal osigurali su Općina Vratišinec, Te-pro d.o.o. Vrhovljan, InterskeleLeško d.o.o i OPG Mikolaj.

08

U subota 15.10.2016 bila je jedna od završnih faza kada je organizirana  velika radna akcija postavljanja kablova za struju i cijevi za buduće navodnjavanje terena u kojoj su opet sudjelovali navijači i igrači kluba. Zahvaljujemo tvrtki K.D. Mehanizaciji koja je vršila iskope. Usprkos kišovitom vremenu radovi su uspješno privedeni kraju i sve je bilo spremno za zadnju fazu, spajanje ormara i za prvi trening pod osvjetljenjem.

09

Pamtim će Sokoli 25.10.2016. kao dan kada je trening započeo u kasnim večernjim satima.

Hvala još jednom svim ljudima koji su dali svoj doprinos u gore navedenim akcijama,koji u velikom broju dolaze i na domaće i na gostujuće utakmice bodriti Sokole, a uprava kluba zajedno sa igračima obećava nastavak pozitivnih rezultata kako na sportskom terenu tako i na ostalim područjima djelovanja kluba.

10

Klub se još jednom ispričava ako nije spomenuo kojeg sponzora,veliki broj je navijača i simpatizera koji svako malo na razne načine pomažu klubu i bez sve te “ekipe” klub ne bi postojao.

UPRAVA KLUBA NK „SOKOL“ VRATIŠINEC

11