NEĆETE BEZ NARODA – POTPISI ZA REFERENDUM O REFERENDUMU U MURSKOM SREDIŠĆU

Sedam nevladinih udruga i petnaest sindikata pokrenulo je inicijativu „Za referendum“ za svoj referendum o referendumu. Potpise su počeli prikupljati 30. svibnja, a završiti će 14. lipnja. Građani svoj potpis mogu dati za dva pitanja i to:

  1. 1. „Jeste li za to da 200.000 potpisa bude dovoljno za raspisivanje referenduma ?
  2. 2. „Jeste li za to da se potpisi mogu prikupljati na svim mjestima na kojima je dopušteno javno okupljanje građana ?“

Svoj potpis do sada je dalo više od 350.000 ljudi, a aktivisti ne sumnjaju da će premašiti zadanu brojku od 381.709 potpisa koliko je potrebno za raspisivanje referenduma.

Cilj koji se ovom inicijativom želi postići je da se sačuva referendum i spasi neposredna demokracija u Hrvatskoj te sačuva građane od privatizacije zdravstva, rasprodaje voda i šuma, otoka i puno loših političkih odluka.

Danas su građani podršku ovoj inicijativi mogli dati na gradskoj tržnici u Murskom Središću gdje je oko stola sa aktivisticama vladala velika gužva pa je na red trebalo malo pričekati. No, bez obzira na to mnogo je središćanaca dalo svoj potpis, dokazujući tako da im je bez obzira na politiku, stalo do neposrednog odlučivanja. (rt)

IMG_20150613_094026