Nastavak projekta “Modernizacija javne rasvjete na području grada Mursko Središće”

Grad Mursko Središće 19. rujna 2019. godine raspisao je Natječaj za rekonstrukciju javne rasvjete koji obuhvaća zamjenu i postavljanje nove rasvjete u naselju Peklenica i u Industrijskoj zoni Slatine Mursko Središće. Natječaj je otvoreni do 27. rujna, nakon čega će se pristupiti otvaranju ponuda i odabiru izvođača za navedene radove.

Na cijelom području naselja Peklenica izvoditi će se radovi zamjene 112 postojećih svjetiljki sa novom štedljivom led rasvjetom. Osim zamjene starih rasvjetnih lampi izvoditi će se i radovi rekonstrukcije javne rasvjete, što obuhvaća dopunu rasvjetnih svjetiljki na mjestima gdje se iste ne nalaze. U Industrijskoj zoni „Slatine“ Mursko Središće, od skretanja s ulice Marka Kovača do tvrtke Sobočan interijeri d.o.o. planirano je proširenje javne rasvjete, što znači da će se  postaviti 8 novih rasvjetnih tijela.

Natječaj za rekonstrukciju javne rasvjete u naselju Štrukovec, Hlapičina i Križovec raspisati će se kroz nekoliko dana.

Sredstva za rekonstrukciju javne rasvjete osigurana su u proračunu Grada za 2019. godinu.

Modernizacijom javne rasvjete na području grada Mursko Središće smanjiti će se potrošnja električne energije i troškovi održavanja, eliminirat će se štetne živne žarulje, poboljšat će se rasvjetljenost prometnica te smanjiti svjetlosno zagađenje.

(tekst: GMS, foto: arhiva Muralista)