NA RIBNJAKU ZALEŠĆE DRUŽILI SE LENDAVSKI I SREDIŠĆANSKI UMIROVLJENICI

Dva puta godišnje održavaju se tradicionalni susreti umirovljenika Murskog Središća i Lendave iz susjedne Slovenije. Već osam godina ova druženja održavaju se naizmjenično, a ovaj put susret je održan u Murskom Središću u prekrasnom ambijentu ribnjaka Zalešće. Osim druženja umirovljenici se takmiče u nekoliko sportskih  disciplina u kojima nije važno pobijediti nego učestvovati i na kraju sve to zaliti dobrom kapljicom, a potrošene kalorije nadoknaditi finim bogračom i naravno prženim ribama.

01

Na ovogodišnjem druženju bilo je 60 učesnika zlatne dobi koje su predvodili predsjednici udruga Stjepan Smolek i Aleksandar Marić. Oni su istaknuli da su to zaista bliski susreti starih prijatelja, mnogi između njih se poznaju jer su radni vijek proveli zajedno.

02

Sportska takmičenja održana su u četiri discipline i to u streljaštvu, pikadu, visećoj kuglani i ribolovu, a evo postignutih rezultata.

U streljaštvu je najbolji bio Ivan Novak, drugo mjesto je pripalo Štefanu Grofu, a treće Stanku Zveru. Kod žena pikado je najbolje bacala Marija Petrović, a odmah do nje su bile Jelena Šefer i Dragica Šimunković. Kod muškaraca najbolje je ciljao Miladin Matić, a nešto slabije Dule Radiković i Zvonimir Orehovec.

03

U visećoj kuglani također su se takmičile žene i muškarci. Kod žena čunjeve je najbolje rušila Anica Varga, druga je bila Biserka Govedić, a treća Anica Srša. U muškoj konkurenciji pobijedio je Ladislav Bagladi, a slijede Fridrig Kramberger i Rudi Jurović.

04

I naravno kakav bi to bio susret na ribnjaku kada se umirovljenici ne bi okušali u pecanju. Najveći kilažu riba iz jezera izvakao je Zvonko Pranklin, a koju ribicu manje upecali su  Antun Rihtarec i Ivan Žganec.

05

Ovaj susret i prekrasno druženje na kraju je završilo pjesmom, plesom, smjehom, a prema riječima mnogih, jedva se čeka sljedeće koje će se održati u Lendavi.

(R. Tomanić, foto Tin Tomanić)