Na području Murskog Središća postavljena nova igrala za djecu

Na radost najmlađih građana Murskog Središća, na različitim lokacijama na području Grada postavljena su nova dječja igrala. Nakon što je u Peklenici obnovljen društveni dom i vatrogasno spremište u sklopu društvenog doma, svoju zabavu dočekala su i djeca, pa je tako centar Peklenice ispunjen sadržajem za sve dobne skupine. Također, nanovo će se obnoviti i sportska infrastruktura kraj društvenog doma.

Igrala su postavljena i u Štrukovcu, također kraj obnovljenog društvenog doma, u centru naselja, blizu potoka uz koji su odrasle generacije Štrukovčanaca. Nova igrala dobit će i djeca u naselju Sitnice, gdje je već otprije napravljeno nogometno igralište. Sljedeća lokacija na kojem su igrala postavljen je Križovec i to kod nogometnog igrališta. U središnjem naselju, Murskom Središću, igrala su postavljena u ulici Slatine, blizu novoizgrađenog gradskog dječjeg vrtića.

U procesu je i izgradnja dječjeg igrališta kod rudarske etno kuće. To će igralište biti posebno zanimljivo jer je tematski uklopljeno u priču o rudarstvu na području grada. Brojna igrala na različitim lokacijama postavljena su i otprije, s ciljem da dovoljno blizu sve djece na području Grada postoji sigurno mjesto za igru.

(GMS)