Na području grada Preloga provedena preventivno-represivna akcija “Ne budite označeni”

Akcija je prvenstveno bila usmjerena na dodatnu senzibilizaciju svih sudionika u cestovnom prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima

U utorak, 23. lipnja 2020. godine od 9 do 11 sati kontakt policajci Policijske postaje Prelog, Spomenko Gojsek i Miroslav Taradi na području grada Preloga proveli su aktivnosti iz preventivno-represivne akcije „Ne budite označeni“.

Akcija je prvenstveno bila usmjerena na nadzor korištenja parkirnih mjesta rezerviranih za osobe s invaliditetom i kontrolu uporabe znaka pristupačnosti. Ujedno, tijekom akcije policijski službenici i članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije dodatno su senzibilizirali sve sudionike u cestovnom prometu na poštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, koje omogućavaju osobama s invaliditetom lakši pristup parkirnim mjestima.

Tijekom akcije ukupno su utvrđena četiri prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega jedan prekršaj nepropisnog parkiranja vozila na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom te tri prekršaja nepropisnog parkiranja na stajalištu vozila javnog prijevoza .

Svojom nazočnošću akciju su podržali gradonačelnik Preloga, Ljubomir Kolarek i pomoćnik načelnika Policijske postaje Prelog za poslove temeljne policije, Darko Marđetko.

(tekst i foto: PU međimurska)