Na inicijativu studenta Noela Roka, Zaklada GNK Dinamo „Nema predaje” uručila MEV-u vrijednu donaciju – defibrilator

Studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu aktivni su i vrijedni kad je riječ o učenju, upijanju novih znanja, no često dokazuju da su i društveno odgovorni i empatični, sudjelujući u humanitarnim akcijama.

Jedan od njih, student Noel Rok, odlučio je učiniti dobru stvar i za svoj MEV, a pomoć u realizaciji svoje ideje zatražio je i pronašao u Zakladi Gradskog nogometnog kluba Dinamo „Nema predaje”. Od ideje do realizacije nije prošlo mnogo, pa su u utorak na MEV stigli povjerenik Dinama za Međimursku županiju Zlatko Premuš, Dinamov povjerenik za Varaždinsku županiju Stanko Lazar i nogometaš Daniel Štefulj te uručili MEV-u i Noelu, koji je srčani bolesnik, AVD uređaj – defibrilator. Riječ je prijenosnom uređaju jednostavne primjene koji može spasiti život osobama koje imaju srčani zastoj.

Noel je rekao da je shvatio važnost ovakvog uređaja gledajući Europsko nogometno prvenstvo, utakmicu između Danske i Finske, kad se danski igrač Christian Eriksen srušio na travnjak i ostao ležati bez svijesti.

– Budući da sam već od ranije aktivan u udruzi Veliko srce malom srcu , već sam upoznat s tim uređajem, ali me to što se dogodilo s Eriksenom potaknulo da se obratim Zakladi „Nema predaje” i zamolim ih da pomognu u nabavci defibrilatora za MEV.  Oni su moju zamolbu usvojili, donirali nam uređaj i na tome im od srca zahvaljujem – rekao je Noel.

Noel je trenutno na 2. godini preddiplomskog stručnog studija Menadžment turizma i sporta, a na MEV-u, kaže, uživa studirati i svima ga preporučuje.

– Ovdje je doista jako lijepo, a raduje me što je mnogo studenata aktivno i kad je riječ o društveno odgovornom ponašanju. Voljni smo pomagati kad god je potrebno i smatram da uvijek za pomaganje i donacije treba imati vremena i volje – kazao je Noel Rok.

Volju i želju za pomaganjem imaju i članovi Zaklade „Nema predaje” i uvijek nastoje pomoći onima kojima je potrebna pomoć, rekao je Stanko Lazar.

– Dinamo uvijek radi na tome da pomogne koliko god može. Kad nam se netko javi, izlazimo mu ususret, a vrlo rado odazvali smo se i Noelovoj zamolbi i donirali ovaj vrijedan i koristan uređaj njemu i Međimurskom veleučilištu – naglasio je Lazar.

Dekan MEV-a doc. dr. sc. Igor Klopotan je zahvalivši na donaciji istaknuo da je ponosan na svoje studente koji ne žive samo studentski život, već su aktivni u svim aspektima društvenog života, prije svega organizirajući humanitarne akcije, no sudjeluju i u brojnim drugim aktivnostima, uvijek željni novih saznanja i spoznaja.

– Organizirali smo baš danas predavanje o promociji poduzetništva, odnosno o pokretanju studentskih start upova. Interes studenata bio je izniman i vjerujem da bi, uz podršku MEV-a,  uskoro mogao zaživjeti jedan od prvih start upova naših regularnih studenata – rekao je dekan.

Dodao je da je činjenica da su studenti MEV-a nakon studiranja vrlo aktivni u poslovnom životu, no smatra da bi o tome trebali razmišljati i ranije.

– Mi bi htjeli da se to dogodi na samom početku studiranja, kako bi im mogli maksimalno pomoći kroz poslovne planove i kroz naše službe te ih na najbolji način pripremiti za ono što ih očekuje nakon studiranja – kazao je dekan Klopotan.

[email protected]