NA GRADSKOJ TRŽNICI ODRŽANA HUMANITARNA AKCIJA „OMILJENI CVIJET ANE RUKAVINE“

Ana Rukavina bila je poznata novinarka Vjesnika koja je 2005. godine oboljela od leukemije. O svojoj bolesti napisala je dirljivo pismo moleći za pomoć u liječenju. Putem interneta pismo se brzo proširilo te su joj se javili mnogi ljudi nudeći svoju pomoć. Pismom je željela upozoriti javnost na nedostatak donora koštane srži i na potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine. Umrla je godinu dana kasnije u 29 godini života. Nakon njene smrti osnovana je „Zaklada Ana Rukavina“ koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži čiji je slogan „Želim život.“

Svake godine povodom toga održava se diljem Hrvatske humanitarna akcija „Omiljeni cvijet Ane Rukavine“ koju organizira Socijaldemokratski forum žena SDP-a. U Međimurskoj županiji akcija je sprovedena u Murskom Središću, Nedelišću, Prelogu i Čakovcu. Na štandovima prodavali su se tulipani koji su bili omiljeni cvijet Ane Rukavine, a sav prihod ide kao pomoć radu Registra  dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

IMG_1781

Danas je akcija, kako smo već naveli, održana i u Murskom Središću na gradskoj tržnici. Organizatori su bili članovi gradskog SDP-a kojima su se pridružili njihovi koalicijski partneri pa su tako tulipane prodavali Mario Nerer, predsjednik SDP-a, njegova zamjenica Renata Kovačić, predsjednik Foruma mladih Goran Dobranić, Roberta Barat, Marina Orehovec, Marijan Kutnjak, Rada Varošanec, ispred HSU-a bio je Milorad Pilipović, Hrvatske reformiste zastupala je Nataša Mančec, MDS Martina Cimerman Teljega, a Hrvatske laburiste Tomislav Korbelj. Jedno vrijeme pridružio im se gradonačelnik Dražen Srpak kao i kandidat SDP-a za međimurskog župana Mladen Novak koji im je na ovaj način dao potporu za ovu zaista hvalevrijednu humanitarnu akciju.

(rt, foto Milorad Pilipović)

01

IMG_1780a