MURID I UDRUGA UDOMITELJA DJECE MEĐIMURJA OBILJEŽAVAJU DAN OBITELJI

Draga djeco i roditelji,

svi prijatelji i podržavatelji MURIDa,

  

u subotu 14.05.2016. obilježavamo DAN OBITELJI  sa Udrugom udomitelja djece Međimurja!

 

Na Trgu Republike u Čakovcu ispred Doma sindikata od 9 – 12 sati, imati ćemo štand sa promo letcima i poučnim materijalima za roditelje, te igraonice/crtaonice za djecu. 

  

Suvremeni ritam života uvelike opterećuje obitelj, a obitelj je u MURIDu  vrijednosti koju cijenimo i težimo da joj kroz oblike rane intervencije pružimo podršku.

 

Čovjek u obitelji uči svoje prve riječi, uči voljeti, uči boriti se i pomagati, usvaja vrijednosti koje će u njemu ostati do kraja života.

Svoje ponašanje, način ophođenja i komuniciranja s drugima, poštivanje ili nepoštivanje drugih ljudi, prihvaćanje njihovih vrijednosti; svoje prve i najvažnije korijene, čovjek usvaja u obitelji.

Kada razvoj djeteta ne ide urednim tijekom zabrinuti roditelji i šira obitelj trebaju podršku i pomoć i u tom trenutku MURID prepoznaje svoju misiju.

Ponekad zbog siromaštva, bolesti ili gubitka roditelja zbog nesreće ili napuštanja neka djeca nemaju svoje obitelji i tada udomiteljstvo bude jedan od brzih i podržavajućih načina stvaranju obiteljske okoline a Udruga udomitelja djece Međimurja je u tome vrlo aktivna i učinkovita.

 

Stoga Vas pozivamo  da posjetite prostore Udruge udomitelja djece Međimurja (stari pasaž, 1. kat), koja će ovim povodom otvoriti svoja vrata svim zainteresiranim građanima a u slučaju lošeg vremena i MURIDove igraonice za djecu preseliti ćemo na tu lokaciju!

 

Veselimo se Vašem dolasku!

 

MURID i Udruga udomitelja djece Međimurja