MURID: Budi sretna priča jednog medvjedića

“Budi sretna priča jednog medvjedića” je projekt Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) sa svrhom senzibilizacije i osvještavanja javnosti o važnosti rane intervencije te s ciljem poticanja usvajanja poželjnih odgojnih vrijednosti kao što su dijeljenje i tolerancija, socijalna osviještenost te promicanje volonterizma. Također, kroz aktivnosti projekta potičemo održivi razvoj kroz ponovnu upotrebu plišanih igračaka dajući im šansu da pronađu nove vlasnike.

Projekt su prošle godine podržale mnoge javne/poznate osobe, što možete vidjeti na službenom youtube kanalu:

VIDEO:


Tko nas podržava ove godine možete vidjeti i na događaju na društvenoj mreži facebook, gdje možete pratiti i sve novosti vezane uz pripremu nadolazećeg Festivala medvjedića:

https://www.facebook.com/events/593179151181606/

Drugi po redu Festival medvjedića održat će se tijekom manifestacije Porcijunkulovo 2019., od 30.07. do 04.08.2019. u Čakovcu. Šator s puno plišanih medvjedića otvorit će Igor Baksa svečanim programom otvaranja, u utorak, 30.07. u 10 sati te će šator biti otvoren od 09 do 21 sat tijekom cijelog trajanja Porcijunkulova. Festival medvjedića je koncipiran u tematske dane, a o kakvim se “temama”, odnosno kategorijama radi, možete vidjeti u prilogu (Festival medvjedića).

“Budi sretna priča jednog medvjedića” je ove godine dobila priznanje Grada Čakovca za Najakciju u 2019. godini, a promotivnoj kampanji su se priključili i studenti s Međimurskog veleučilišta koji su kroz definirane aktivnosti promovirali i društveno korisno učenje koje se počinje sve više prakticirati kao metoda učenja s višestrukim prednostima za sve uključene strane.

U tijeku je i izdavanje prve MURID-ove slikovnice “Sretna priča jednog medvjedića” čija tematika je proizašla iz prošlogodišnjeg Festivala medvjedića.

Također, kroz aktivnosti koje provodimo promičemo društveno odgovorno poslovanje za tvrtke/organizacije koje su se uključile u organizaciju Festivala.

Iz prošlogodišnje kampanje nastao je i prvi MURID-ov Instagram influencer – medvjedić Ranko, koji glas o svemu što radimo prenosi po raznim dijelovima Hrvatske i svijeta, a o čemu više možete vidjeti na njegovom Instagram profilu:

https://www.instagram.com/medorankomurid/

Maja Baksa, mag.prim.educ

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu