MOŽEMO BITI JAČI – HRVATSKA VOLONTIRA 2016.!

U volonterske aktivnosti u sklopu manifestacije od 16.-21. svibnja uključit će se i poslovni sektor

 

Hrvatska mreža volonterskih centara, čija punopravna članica je i Volonterski ured Međimurja organizira manifestaciju „Hrvatska volontira“ kojom nastoji potaknuti što veći broj građana i organizacija iz cijele Hrvatske na volontiranje u različitim društveno korisnim aktivnostima i time promovirati vrijednost volontiranja kao građansku vrlinu i naviku srca!

„Hrvatska volontira“ ove će se godine održati od 16. do 21. svibnja 2016. kako bi se istaknuo potencijal za društveni razvoj koji se oslobađa volontiranjem kada se povežu ljudi i organizacije iz civilnog, javnog i poslovnog sektora. Uključit će  veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

Ovogodišnjom manifestacijom želimo povezati djelatnike poslovnog sektora s neprofitnim organizacijama iz civilnog i javnog sektora te podsjetiti koliko je važno da se u izgradnju povezane i humane zajednice uključe svi pripadnici društva. Volontiranje poslovnog sektora prilika je da se proširi prostor povezivanja i otkloni distanca koja nastaje radi različitosti poslovnog, civilnog i javnog sektora – u ”jezicima” kojima govorimo, načinima na koje radimo, vrijednostima koje smatramo najbitnijima.

Na sudjelovanje u manifestaciji pozvane su sve organizacije civilnog društva da organiziraju volonterske aktivnosti u koje mogu uključiti što veći broj građana, a koje će „krojiti po potrebama“ zajednica u kojima djeluju. Također, pozvane su i sve tvrtke s  područja RH da se uključe u neke od brojnih volonterskih akcija koje će se tim povodom održati.  Popis svih prijavljenih aktivnosti nalazit će se na: http://www.hrvatska.volontira.vcz.hr/.

 

Prepoznaj svoju snagu. Pokreni svoju zajednicu. Uključi svoju tvrtku. Zavolontiraj se!

Prošlogodišnja manifestacije je u šest dana održavanja okupila 3.196 volontera koji su kroz 237 volonterskih akcija na području cijele Hrvatske društvu poklonili ukupno 13.751 sat. Za dodatne informacije pogledajte poveznice: Hrvatska mreža volonterskih centara (ww.volontiram.info), projekt ”Širenje područja suradnje“ (http://goo.gl/yn3s04), izvještaj Hrvatska volontira 2015. (http://goo.gl/6clGVt) te film o manifestaciji (https://goo.gl/0dCLG0)

Margareta Mihalic,

Voditeljica Volonterskog ureda Međimurja