MOJ PRIJATELJ POLICAJAC I JA U PROMETU

Tijekom redovne konferencije za medije predstavljena je preventivna akcija “Moj prijatelj policajac i ja u prometu” koju će od 7. ožujka do 18. travnja ove godine provoditi policijski službenici Policijske uprave međimurske.

Akcija je namijenjena djeci predškolske dobi, a provodit će se u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije.

 

U sklopu pilot projekta „Prometna preventiva u dječjem vrtiću“, kao dijela aktivnosti Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, izrađena je brošura „Strategija prometne preventive u dječjem vrtiću“. Ona je temelj provođenja aktivnosti u razdoblju do 2020. godine svim onima koji se bave preventivom u cestovnom prometu, pogotovo u radu s djecom predškolskog uzrasta.

 

Policijski službenici djecu će na njima zanimljiv i prihvatljiv način educirati o pravilima prometne kulture s osvrtom na pravilno i sigurno kretanje prometnicama.

Nakon teoretskog djela djeci će se u stvarnim uvjetima prometovanja, u blizini njihovih vrtića, demonstrirati pravilan način kretanja prometnicama i ukazati na opasnosti koje im prijete kako bi se što bolje pripremili za sigurno sudjelovanje u prometu kada samostalno krenu u školu.

 

Pošto će se ova preventivna akcija provoditi u svim dječjim vrtićima na području Međimurske županije, obavještavamo sve zainteresirane medijske kuće koje žele popratiti ovu akciju da se za točne termine predavanja u pojedinom dječjem vrtiću obrate policijskim službenicima za odnose s javnošću Policijske uprave međimurske, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto Tin Tomanić)

00