Ministar Fuchs u obilasku Međimurskog veleučilišta i Centra održivog razvoja

U sklopu posjeta Međimurskoj županiji održanog u ponedjeljak, 1. veljače, ministar znanosti i obrazovanja u Vladi Republike Hrvatske, prof. dr.sc. Radovan Fuchs posjetio je rekonstruiranu i novoopremljenu zgradu Centra održivog razvoja, gdje mu je predstavljen projekt Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

Značaj Centra održivog razvoja, koji će uvelike utjecati na razvoj i povećanje broja primjenjivih znanstveno-istraživačkih projekata u Međimurskoj županiji, ministru je izložio dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan sa suradnicima.

Naime, Centar održivog razvoja osigurat će istraživačko-razvojnu infrastrukturu, koja će služiti za provedbu temeljnog, industrijskog istraživanja i eksperimentalnog razvoja u području biokemije okoliša, održive gradnje, primijenjene automatike i proširene stvarnosti.

Projekt je to u vrijednosti od 12 milijuna kuna kojim je opremljeno četiri laboratorija naziva Biokemija okoliša, Održiva gradnja, Primijenjena automatika i Proširena stvarnost kojim će se unaprijediti kvaliteta obrazovanja i istraživanja za potrebe gospodarstva, pojačat će se suradnja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu s drugim istraživačkim institucijama i poslovnim sektorom kojima će biti omogućeno korištenje novoopremljenih laboratorija.

Zgradu Centra održivog razvoja obišli su i župan Međimurske županije mag. ing. Matija Posavec te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport dr. sc. Blaženka Novak.

Korina Ban