Mijenja se datum obilježavanja Dana Grada Mursko Središće pa će biti vezan uz zaštitnika sv. Ladislava

Danas 19. studenog održana je 46. sjednica stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće na kojoj je iznjet sljedeći prijedlog:

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak predložio je da se obilježavanje Dana Grada Mursko Središće ubuduće veže uz zaštitinika sv. Ladislava te da se obilježava dana 27. lipnja te će se u tom smislu na Gradsko vijeće uputiti prijedlog za izmjenu Statuta Grada Mursko Središće.

Obrazloženje: Gotovo sve općine i gradovi svoj dan vežu uz zaštitinika te smatramo da se moramo prikloniti  takvom riješenju, a obzirom što se po novoj koncepciji manifestacija “Ljeto uz Muru” održava u tom terminu i započinje samim proštenjem – Ladislavovo i nastavlja s obljetnicom zaustavljanja tenkova 28. lipnja te s raznim drugim događajima u narednim danima.

Ovo je sigurno termin koji je prirodniji i usklađen s velikom većinom općina i gradova načinom određivanja dana grada ili općine (zaštitnik župe), a uz to se u znatnoj mjeri smanjuju troškovi jer će umjesto dvije manifestacije u dva termina biti jedna manifestacija u jednom terminu.

(rt, foto,rt)