Memorijalna biciklijada povodom Dana Međimurskih branitelja

U povodu Dana Međimurskih branitelja, Zajednica braniteljskih udruga Međimurske županije u suradnji s Udrugom LAGANINI Prelog organizira,

 

MEMORIJALNU BICIKLIJADU

sa željom da se oda poseban pijetet hrvatskim braniteljima iz Međimurske županije, koja je prva istjerala bivšu JNA sa svog prostora 1991. godine, te je prva u RH zauzela jednu vojarnu sa svom opremom i time posebno pomogla zauzimanje vojnih objekata bivše JNA u Varaždinu, kao i hrvatskim braniteljima u Dalmaciji, Slavoniji, karlovačkom ratištu i šire.

Želimo uključivanjem svih braniteljskih udruga u Međimurskoj županiji, organizirati sjećanje na dane ponosa i slave iz 1991. godine kada smo osvojili vojarnu u Čakovcu i karaule u Donjoj Dubravi, Kotoribi i Goričanu.  U sjećanje na te dane, a posebno na sve koji su na bilo koji način bili uključeni u navedena događanja, a danas ih više nema među nama organiziramo „Memorijalnu biciklijadu“ putem navedenih događanja.

Molim Vas da svojim doprinosom date značaj ovom povijesnom događanju na način da najavite događaj, te dočekate i medijski popratite tijek Memorijalne biciklijade.  

Očekuje se da će bicikliste na startu ispratiti Župan međimurski.

 

Zajedno u ratu, zajedno u miru!

Predsjednik

Josip Kolarić