Međunarodni dan obitelji u Murskom Središću

Nedjelja je bila dan za druženje udomitelja i njihovih štićenika iz cijele Međimurske županije.  Na šetnici Svete Barbare obilježili smo Međunarodni dan obitelji pod pokroviteljstvom grada Mursko Središće te u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad Čakovec.

Nakon zajedničkog ručka, djeca su se mogla igrati na napuhancima zajedno s djecom iz lokalne zajednice, a oni malo veći igrali su nogomet i košarku na školskom igralištu gdje su ih pratili volonteri. Socijalna radnica Jelena i psihologica Irena uz druženje i edukaciju imale su priliku mladima pokazati kako je važno druženje s vršnjacima iz lokalne zajednice.

Djelatnici iz Zavoda za socijalni rad promovirali su udomiteljstvo pa su tako svi zainteresirani prolaznici mogli saznati kako postati udomitelji i kako djeci i mladima pomoći pri odrastanju. U zabavnom dijelu programa nastupili su KUD „Mura“ i glazbeni sastav „Črne strele“. Uz vidljivo zadovoljstvo na licima djece, mladih, udomitelja i svih ostalih koji si se priključili našoj proslavi, s veseljem možemo potvrditi da smo uspješno obilježili Dan obitelji.

Udruga udomitelja djece Međimurja