Međimursko veleučilište u Čakovcu otvara svoja vrata: bogat ovogodišnji program Dana karijera donosi mnoštvo zanimljivih sadržaja

U srijedu, 2. ožujka Međimursko veleučilište u Čakovcu otvorit će svoja vrata posjetiteljima, a u sklopu ovogodišnjeg Dana karijera i Dana otvorenih vrata čakovečki je fakultet pripremio bogat program s mnoštvom zanimljivih sadržaja.

Dan karijera kojeg će u pratnji gradonačelnice Čakovca Ljerke Cividini te međimurskog župana Matije Posavca otvoriti dekan MEV-a doc.dr.sc. Igor Klopotan počinje u 10 sati, a sva događanja održat će se u prostorijama novootvorenog Centra održivog razvoja. Dan otvorenih vrata započinje u isto vrijeme, a održat će se u glavnoj zgradi Veleučilišta.

Ovim događanjima Međimursko veleučilište želi upoznati maturante sa svojom ustanovom i pokazati kakve im sve mogućnosti nudi fakultet s nanovo otvorenim i uređenim znanstveno-istraživačkim centrom koji se može pohvaliti i s najsuvremenijom opremom. Profesori Veleučilišta bit će na raspolaganju maturantima za sva moguća pitanja, a njima, kao i njihovim nastavnicima, pokazat će prostorije, kabinete i laboratorije u kojima se odvija nastava.

Na Danu karijera predstavit će se brojne uspješne tvrtke poput Pana Windows d.o.o., LTH Alucast d.o.o. i Ferro-Preis d.o.o., a studenti Međimurskog veleučilišta upoznat će se s lepezom mogućnosti koje im se nude po završetku studija i iz prve ruke čuti novosti s tržišta rada. Dan karijera namijenjen je povezivanju između MEV-ovaca i poslodavaca, ali i učenika završnih razreda srednjih škola koji razmišljaju o nastavku svog školovanja i zapošljavanja.

Studenti će moći sudjelovati i na nizu zanimljivih predavanja na teme poticanja poduzetništva mladih u Hrvatskoj, mentalnog zdravlja u izazovima svakodnevice, 4.0. industrije, mladih inovatora te kako i gdje se zaposliti, kao i na predstavljanju raznih poduzeća. Dan karijera traje do 12:30 sati kada će ga zajedno s predstavnikom Studenskog zbora zatvoriti dekan Klopotan.

 

[email protected]