Međimursko veleučilište promoviralo 124 prvostupnika i magistra

Na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu u četvrtak je održana 15. promocija studenata stručnih prijediplomskih studija te 12. promocija stručnog diplomskog studija.

Kako je istaknuo dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan, promovirali su 124 studenata stručnih studija i magistra ekonomije. Koliko je uspješno Veleučilište u pripremanju studenata za tržište rada govori i činjenica da je većina promoviranih studenata već i zaposlena.

– Onima koji nisu, prema mojim saznanjima, već se nude ozbiljni ugovori u poduzećima u kojima su obavljali stručnu praksu – rekao je dekan Klopotan te dodao kako je ovo jedan odličan izlazak mladih na tržište rada.

S obzirom da se godinama bilježi pad broja srednjoškolaca, osjetilo se i na ovogodišnjim upisima i na Veleučilište se upisalo 15-ak studenata manje nego prethodne godine.

– Ove godine upisali smo 115 studenata u prve godine, no moramo biti relativno zadovoljni s obzirom da je u cijeloj Hrvatskoj pad broja maturanata i studenata – rekao je dekan, no istaknuo je kako se Veleučilište može pohvaliti nedavno dobivenim pozitivnim mišljenjem iz Agencije za znanost i obrazovanje.

– Dobivamo trajnu dopusnicu za sve studijske programe. Prošli smo proces akreditacije koji je trajao zadnje tri godine, i čekamo da nam, kad ministar potpiše dopusnicu, akreditiraju i diplomski studij Računarstva za koji postoje velike potrebe ovdje u  Međimurju – rekao je dekan Klopotan te istaknuo kako su izuzetno zadovoljni odlukom, koja im sada daje za pravo da počinju mijenjati studijske programe i usklađivati ih sa tržištem rada.

Time će se studenti još bolje pripremati za tržite rada,  a nakon završetka studija bit će i više nego spremni za snalaženje na tržištu.

MEV