MEĐIMURSKI I VARAŽDINSKI POLICAJCI NA SPORTSKOM SUSRETU U MURSKOJ SOBOTI

U petak, 20. svibnja u Murskoj Soboti održan je 23. tradicionalni sportski susret četiri policijske uprave – PU međimurske i PU varaždinske s hrvatske strane te PU Maribor i PU Murska Sobota sa slovenske strane. Domaćin ovog susreta svake se godine mijenja, a ove godine to je bila PU Murska Sobota.

Snimka cijelog zaslona 24.5.2016. 160413

Na sportskim terenima ŠRC Nemčavci, stotinjak policijskih službenika nadmetalo se u pet kategorija, nogometu, odbojci za žene, streljaštvu za žene i muškarce te borilačkim vještinama (samoobrana). Već treću godinu zaredom ukupnu pobjedu izvojevali su predstavnici Policijske uprave međimurske. Međimurski policajci nakon što su 2014. i 2015. osvojili prvo mjesto, ovaj put „prepustili“ su pobjedu odličnom domaćinu PU Murskoj Soboti, dok su oni zauzeli treće mjesto.

Snimka cijelog zaslona 24.5.2016. 160341

Osim sportskih nadmetanja, ovakvi susreti uvijek su dobra prilika i za druženje kolega koji svakodnevno surađuju u obavljanju zahtjevnih policijskih poslova. Razmjenjuju iskustava te analiziraju sigurnosne događaje, osobito na zaštiti zajedničke državne granice koja je ujedno i granica schengenskog područja.

U proljeće 2017. domaćinstvo sportskog druženja preuzima PU varaždinska.

(http://medjimurska.policija.hr/, foto: PU međimurska)

Snimka cijelog zaslona 24.5.2016. 160516