Međimurski branitelji tradicionalnim spustom odali počast prvom poginulom branitelju Predragu Jurčecu

Međimurski branitelji tradicionalnim spustom rijekom Dravom od Legrada do Aljmaša obilježili su 30 godina od pogibije Predraga Jurčeca, pripadnika prve Gardijske brigade „Tigrovi“ koji je poginuo u Iloku 10. srpnja 1991.

Predrag Jurčec prvi je poginuli branitelj iz Međimurske županije u Domovinskom ratu. Ubijen je kao hrvatski gardist u Iloku, točnije u Principovcu prilikom djelovanja neprijateljskog aviona. U tradicionalni spust uključilo se 30-ak branitelja iz Donje Dubrave, Donjeg Vidovca i Goričana.

Spust u čast i sjećanje na poginule i nestale branitelje u Domovinskom ratu krenuo je u četvrtak, a trajao je tri dana rijekama Dravom i Dunavom od Donje Dubrave do Iloka. Nakon spusta, u Principovcu su položeni vijenci i zapaljene svijeće povodom 30. obljetnice pogibije Predraga Jurčeca. Počast su mu odali njegovi suborci iz prve Gardijske brigade „Tigrovi“, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec, izaslanik župana Vukovarsko-srijemske županije i predsjednik HVIDRA-e Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Mađarac, izaslanstvo Grada Iloka na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, načelnik općine Donja Dubrava Marijan Varga, braniteljske udruge s područja Grada Iloka i Međimurske županije, predstavnici Zrinske garde Čakovec i brojni građani.

Prije 30 godina naš Predrag Jurčec dao je domovini ono najvrjednije što ima, svoj život. Njegovanjem uspomene na njegovu žrtvu i žrtvu svih poginulih i nestalih branitelja pokazujemo da čuvamo i poštujemo našu povijest.“, istaknuo je zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Elena Govedić

UO za poslove župana