Međimurski branitelji i članovi njihovih obitelji sudjelovali na hodočašću u Mariji Bistrici

U nedjelju, 4. listopada 2020. godine održano je 28. hodočašće Hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj u nacionalnom svetištu u Mariji Bistrici. Hodočašće za razliku od  prijašnjih godina se održalo sa  znatno smanjenim brojem sudionika-hodočasnika,   uz strogo pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Na hodočašću je sudjelovala i malobrojna skupina branitelja i članova njihovih obitelji iz Međimurja u organizaciji  Koordinacije Udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja.

Koncelebriranu svetu misu koja je održana u crkvi na otvorenom Blaženog Alojzija Stepinca, predvodio je vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj, monsinjor Jure Bogdan, koji je u svojoj propovijedi podsjetio  kako je upravo mjesec listopad posvećen Gospi te kako je današnji dan prigoda da se sve misli i molitve predaju u ruke Nebeske Majke, posebno molitve za umnožavanje vjere i prestanka pandemije korona virusa.

Tajnik  Koordinacije
Dražen Tkalec