MEĐIMURSKA POLICIJA DOBILA PRVI MOBILNI PREVENTIVNI CENTAR U HRVATSKOJ

U srijedu, 3. lipnja u 11 sati, na Trg Republike u Čakovcu predstavnik Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, g. Ringo Kutz i načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić, kao predstavnik Ravnateljstva policije, činom svečanog potpisivanja Darovnice zaokružili su višegodišnju suradnju i partnerski odnos Ministarstva unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke (Savezne pokrajine Baden-Württemberg) i Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

U okviru ove bilateralne suradnje, Ministarstvo unutarnjih poslova Savezne Republike Njemačke doniralo je našem Ministarstvu kompletno opremljeno kombi vozilo ukupne vrijednosti 405.000 kuna. Radi se zapravo o prvom Mobilnom preventivnom centru policije takve vrste u Republici Hrvatskoj. Njemački partneri prepoznali su Policijsku upravu međimursku, kao vrlo angažiranu u osmišljavanju i provedbi preventivnih aktivnosti te je iz tog razloga upravo njoj donirano spomenuto vozilo.

dsc-0762_826937

Područje Međimurske županije najgušće je naseljeni dio Republike Hrvatske. Na površini od 729,5 km2 – u 126 naselja – živi oko 127 000 stanovnika, odnosno 164 stanovnika na kvadratni kilometar. U nekim manjim naseljima dominira stanovništvo visoke životne dobi, koje je slabo prometno povezano s okolicom, a ujedno na našem području – u zasebnim naseljima – živi veliki broj pripadnika romske nacionalnosti. Međimurska policija je prepoznala potrebu da spram svih njih ima blizak odnos i laku dostupnost, a što će u praksi omogućiti upravo donirani Mobilni preventivni centar policije, javlja http://medjimurska.policija.hr/  (foto PU Međimurska)

dsc-0813_431879