Maslačak i Pahuljica u “Igrama u pokretu”, osnovnoškolci u “Maloj školi biciklizma”

Trećeg dana Europskog tjedna mobilnosti u utorak 18. rujna 2018. godine u prijepodnevnim satima u tjedan mobilnosti uključili su se dječji vrtići s područja grada Mursko Središće. U vremenskom periodu od 9:45 do 10:30 sati održane su „Igre u pokretu“ u kojima su sudjelovala djeca i odgojiteljice  iz dječjih vrtića „Maslačak“ i „Pahuljica“.

Kratkom šetnjom do zvonika sv. Barbare djeci je na kreativan način kroz igru koja je uslijedila na zelenoj travnatoj površini objašnjeno što je zapravo Europski tjedan mobilnosti i koja prijevozna sredstva bi trebali sve više koristiti kako bi očuvali naš planet Zemlju. Uz puno igre i dječjeg veselja, druženje i radionica nastavili su se u vremenskom periodu od 11:00 do 11:45 sati u područnom odjeljenju Peklenica dječjeg vrtića „Maslačak“.

Kroz rekreativne igre za najmlađe, djeca su uživala u prekrasnoj prirodi, svježem zraku te su naučila kako nije bitno tko je prvi u nekoj igri, već da su oni svi jednaki i najbolji.

U popodnevnim satima u vremenskom periodu od 16:15 do 17:05 sati održana je radionica „Mala škola biciklizma“ koju su prezentirali predsjednik biciklističkog kluba Rob Željko i trener Mario.

Učenici 3 razreda OŠ Mursko Središće sudjelovali su na predavanju sigurne “Male škole biciklizma” u čemu su se prema riječima trenera Maria iskazali kao vrlo vješti i spretni biciklisti. Biciklistički klub „Mura Avantura“ duži niz godina provodi školu biciklizma za djecu uzrasta od najranije dobi pa do onih natjecateljske skupine.

Program objedinjuje tehničku i tjelesnu kulturu te je time zadovoljen zakonski uvjet za rad s osnovnoškolskom djecom. Cilj rada škole je stjecanje i usavršavanje osnovnih biciklističkih znanja i sposobnosti sa svrhom čuvanja i unapređenja vlastitog zdravlja i zdravlja okoline, zadovoljene dječje potrebe za kretanjem te stvaranje navika svakodnevnog vježbanja i discipline.

Tako je i danas na maloj školi biciklizma predočena namjera kako da djeca steknu svakodnevnu naviku vježbanja i kretanja, usavršavanje tehnike i taktike biciklizma te su im pobliže približene sve one pozitivne stvari koje im biciklizam kao sport može pružiti u zdravom načinu života i stvaranju pozitivnih osobina. Igra je bitna za sva područja dječjeg razvoja i odrastanja te omogućava djeci da dobro iskoriste svoju energiju, jačaju i razvijaju motoričke sposobnosti te stvaraju otpornost i snagu.

Svi zainteresirani roditelji mogu upisati svoju djecu u Školu biciklizma „Mura Avantura“, a oni će se prilagoditi vašoj djeci i od njih učiniti mlade sportaše i sretne ljude.

(GMS, foto GMS, Anđelko Jurak)