Mačkovčanke i Mačkovčani obilježavaju Dan mjesta

Mačkovec svoj dan tradicionalno obilježava 27. kolovoza, na datum kada se 1376. godine po prvi puta u nekom dokumentu spominje naselje Mačkovec. U Društvenom domu Mačkovec tim je povodom održana svečana sjednica Mjesnog odbora Mačkovec.

Predsjednik MO Mačkovec Krunoslav Vidačić istaknuo je da je novo vodstvo ozbiljno i savjesno prionulo poslu nakon preuzimanja mandata, a u planovima i projektima podržala ih je gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je u svom govoru dodala da je projektna dokumentacija za kompletnu obnovu i preuređenje Društvenog doma Mačkovec spremna te projekt kreće u realizaciju, a u pripremi je i projekt Sportsko-rekreacijskog centra Trate – Mačkovec.

Uz brojne mještane, sjednici su nazočili predstavnici političkog, društvenog i kulturnog života Grada Čakovca. Župan Međimurske županije Matija Posavec pohvalio je vrijedne udruge s područja Mačkovca koje promoviraju vrijednosti Međimurja i svojim aktivnostima obogaćuju zajednicu. Svečanost su nastupom upotpunili članovi KUD-a Mačkovec.

(Služba za poslove župana)