Ljeto uz Muru 2018. : Sajam domaćih proizvoda, smotra folklora, te radio emisija “Sunce na prozorčiću” voditelja Mirka Fodora

Deveti po redu Sajam domaćih proizvoda održao se danas, 14. srpnja 2018. godine na šetnici uz rijeku Muru od 09:00 do 15:00 sati povodom manifestacije “Ljeto uz Muru 2018.” Subotnje sunčano prijepodne okupilo je brojne građane te su isti mogli prošetati uz samu Muru i uživati u brojnim domaćim proizvodima. Ovogodišnji Sajam okupio je izlagače iz cijele regije pa su tako u Sajmu sudjelovali:

Društvo žena Mursko Središće

USR “Sport za sve” Mursko Središće

OPG Marciuš,

Udruga žena Križovec

OPG Dolenčić

Domaća radinost Štefanija Kozar

OPG Trstenjak

Udruga udomitelja djece Međimurja

OPG Trstenjak

Udruga pčelara Međimurske županije “Agacija”, ogranak Mursko Središće

Udruga žena “Zlatne ruke” Čakovec

Domaća radinost “Dinin kutak”

OPG Čekunec

OPG Biber

Udruga “Izvor” Ivanovec

OPG Dodlek

OPG Jagić

Turistička zajednica grada Mursko Središće

“Čarobna heklica” Križevci

Izidina škrinjica

OPG Škvorc

Glušica Irena i Branko

Sajonara Debelec

OPG Vinko – Medvar

Pčelarstvo Vinko

Košaraš Petar Brodar

Poznati hrvatski voditelj Mirko Fodor posjetio je najsjeverniji grad te snimio radioemisiju (HR2) “Sunce na prozorčiću” u kojoj su brojni izlagači predstavili svoje proizvode diljem Lijepe naše. S obzirom da radioemisija između ostalog sadrži i nagradnu igru svi izlagači širom su otvorili ruke te poklonili svaki po  jedan proizvod najbržoj slušateljici koja je točno odgovorila na pitanja voditelja Fodora vezana uz povijest Grada rudara. Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak svima je poželio dobrodošlicu te je srdačno pozdravio posjetitelje i slušatelje pa je obišao štandove izlagača uživajući u ukusnim i predivnim domaćim proizvodima.

Paralelno sa Sajmom domaćih proizvoda i emisijom “Sunce na prozorčiću” pod šatorom uz rijeku Muru održala se Smotra kulturno umjetničkih društava u organizaciji KUD-a “Mura” Mursko Središće i Turističke zajednice grada Mursko Središće. Vrijedni “kudovci” pripremili su mnogo međimurskih kolača kako bi, kao pravi domaćini, srdačno dočekali goste koji su sudjelovali na smotri, a to su: KUD Mura, Mursko Središće, Kulturno društvo Štefan Raj, Turnišće , KUD Narda (gradišćanski Hrvati), HKUD Mošćenica , KUD Grmeč, Bosanska Krupa. Svi oni uljepšali su prijepodne u gradu Mursko Središće te pružili odličnu atmosferu uz pjesmu i ples svim građanima i posjetiteljima najsjevernijeg grada. Naravno da je pjesmu kulturno umjetničkih društava popratio i voditelj Fodor te su svi slušatelji mogli uživati u dašku te odlične atmosfere. Za okrjepu nakon nastupa pobrinuo se već dobro znani Rudolf  Mesarić koji je pripremio ukusni bograč, a nakon toga atmosferu su ponovno podigli dečki iz tamburaškog sastava “Tambura”.

Manifestacija “Ljeto uz Muru 2018.” završava sutra, 15. srpnja 2018. godine,  gledanjem finalne utakmice Hrvatska – Francuska pod šatorom uz rijeku Muru na velikom platnu gdje će se vatreni boriti za zlato. Dobra atmosfera je zagarantirana pa stoga pozivamo sve navijače da dođu u što većem broju podržati našu reprezentaciju.

(GMS, Marta Tuksar foto: Tin Tomanić)