Likovna republika iz Sv. Martina na Muri održala redovnu izvještajnu skupštinu

U Sv. Martinu na Muri održana je 10.veljače 2018. godine redovna izvještajna skupština Likovne republike. Skupštini je nazočilo 11 članova udruge. Iz susjedne Slovenije pozivu se odazvao predsjednik Turističnog društva Hotiza Igor Koveš s kojim udruga surađuje dugi niz godina.

Na žalost desilo se ,da po prvi put od osnutka udruge, nitko od čelnika Općine nije došao. Ispričali su se drugim obavezama,  pa su umjetnici  ostali malo iznenađeni. No, predsjednica Milena Petković  pozdravila ih je u njihovo ime i podnjela  izvješće o aktivnostima tokom 2017. godine i financijsko izvješće.

Udruga je odradila dvije međunarodne Likovne kolonije. Jednu u Žabniku, a drugu u Toplicama Sv. Martin u sklopu Dana turizma. Imali su i par izložbi u Galeriji Sv. Martin. Važno je napomenuti da članovi Likovne republike dolaze iz svih krajeva sjeverozapadne Hrvatske i Slovenije.

Suradnja sa umjetnicima iz Slovenije je bitna Likovnoj republici. Druže se s  Likovnim društvom Gornja Radgona, Likovnim društvom Mavrica iz Murske Sobote i Turističnim društvom Hotiza.

Surađuju i sa Likovnim društvom iz Križevaca, s Likovnim društvom iz Gornjeg Kneginca, pojedincima iz LUV-a iz Varaždina i drugim lokalnim društvima. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena pa je predsjednica iznjela plan rada i financijski plan za 2018. godinu što je također jednoglasno usvojeno.

Ove godine  planiraju jednu međunarodnu likovnu koloniju u Žabniku i par slikarskih izložbi. Suradnja sa Slovenskim umjetnicima i domaćim umjetničkim društvima se nastavlja i nadalje. Predsjednica je zahvalila članovima i svima koji su na bilo koji način pomogli udruzi, pogotovo općini Sv. Martin na Muri i Turističkoj zajednici općine, Toplicama Sv. Martin i tvrtki Agromartin iz Sv. Martina bez kojih se projekti nebi mogli realizirati.

Na Skupštini je predsjednica primila sliku, prekrasan poklon od prijatelja  Dražena Pavlovića, predsjednika LUV-a iz Varaždina, koji je i autor slike. Nakon Skupštine članovi su se nastavili družiti u ugodnom razgovoru.

(M.P. foto: Likovna republika)