Kristina Štebih, novinarka i pisac scenarija za Kazališnu družinu Štrolcer: Slušajte profesionalce, a ne „kritičare svega“

Kristina Štebih je prije svega osoba koja svojom dobrotom i iskrenošću osvaja na prvu.  Sam pogled na njezine scenarije koje piše za Kazališnu družinu Štolcer, čija je ujedno i osnivačica, govori puno o njoj.  Radi  u informativnom programu Radija 1 te nam otkriva kako usklađuje svoje brojne obaveze te kako provodi svoje slobodno vrijeme .

Kako se rodila vaša ljubav prema novinarstvu?

Još u srednjoj školi sam pisala tekstove za različite lokalne novine u vrijeme kada nije bilo društvenih mreža, ali zapravo mogu reći da se moja ljubav prema pisanju rodila kad sam naučila prva slova, bila sam dijete koje voli više pisati nego crtati.

Pišete scenarije za Kazališnu družinu Štolcer, koja predstava vam je posebno draga?

Svaka je posebna na svoj način. Zadnja predstava  „ Bog te nema rad“ nam je  uspješna, sudjelovali smo na Festivalu kazališnih amatera Međimurja te smo tu bili najbolji pa smo Međimurje predstavljali na državnoj razini. Dosadašnje predstave igrali smo diljem Hrvatske te u susjednim zemljama Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori te u Švicarskoj.

 Kako ispunjavate svoje slobodno vrijeme?

Svoje slobodno vrijeme ispunjavam s obitelji.  Za lijepog vremena smo u prirodi, zimsko doba je više rezervirano za serije, knjige, druženja.

Vaši planovi za budućnost?

I dalje raditi na onome što volim.

Vaša poruka za mlade novinare?

Nikad ne odustajte, slušajte savjete profesionalnih ljudi, a ne onih koji su „kritičari svega“. Uvijek budite uporni i dosljedni u svemu te volite ono što radite.

(Ivana Radiković, foto: Ivan Šardi)