Kreće obnova Osnovne škole Selnica

U prostorima osnovne škole u Selnici, svečano je potpisan ugovor o početku radova na energetskoj obnovi Osnovne škola Selnica, projekta vrijednog 2.195.201,35 kuna. Potpisnici ugovora su ravnateljica Osnovne škole Selnica Anica Rašperger i direktor trgovačkog društva Đurkin d.o.o. Zlatko Đurkin. Samoj svečanosti potpisivanja prisustvovali su župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, direktor MENEA-e Međimurske energetske agencije d.o.o. Alen Višnjić, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Međimurske županije Branko Sušec i pročelnik Upravnog odjela za poslove župana Goran Gotal.

Ugovor o javnoj nabavi radova, ima vrijednost od 1.688.048,00 kuna što uključuje kompletnu zamjenu vanjske stolarije, izvedbu toplinske izolacije, rekonstrukciju zidova pročelja i tavana, a čime bi se trebalo osigurati 50 % uštede energije. Također u školi će se instalirati dva komada solarnih kolektora dok će postojeća rasvjeta biti zamijenjena LED cijevima, a neodgovarajuće armature će se zamijeniti LED raster armaturama. Na krovu školske zgrade, postavit će se ukupno 36 foto-naponskih modula“, naglasio je Višnjić.

Povodom 50. obljetnice škole, početak radova na energetskoj obnovi škole je najveći poklon koji smo mogli dobiti te Vam ovim putem u ime učenika i djelatnika škole zahvaljujem na tome“, rekla je Rašperger.

Predstavnik izvođača radova Zlatko Đurkin, obećao je kako će se s radovima započeti u roku od 8 dana te će biti završeni do studenog ove godine. Načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, naglasio je zadovoljstvo velikim investicijskim ulaganjem u osnovnu školu te dobru suradnju s ravnateljicom i djelatnicima škole.

Župan Međimurske županije Matija Posavec, naglasio je kako je ovo još jedna u nizu ulaganja u školsku infrastrukturu jer osim energetske obnove Tehničke škole, Graditeljske škole, Ekonomske škole, Učeničkog doma, OŠ Šenkovec i sada Selnice, Županija je prijavila i nove projekte za obnovu osnovnih škola u Donjoj Dubravi, Vratišincu, Goričanu, Draškovcu, Donjem Kraljevcu, Doma za starije i nemoćne osobe u Čakovcu te se ubrzano pripremaju projekti i za obnovu paviljona II. i III. Županijske bolnice Čakovec.

Ugovor se sufinancira temeljem javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, vezano uz korištenje energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja kroz provedbu operativnog programa „Kunkurentnost i kohezija 2014.-2020.“. Od ukupne vrijednosti projekta koji je 2.195.201,35 kuna bespovratna sredstva EU fondova su 63%, Nacionalni fond osigurat će 32%, dok će svega preostalih 5% osigurati Međimurska županija. Osim energetske obnove, spomenuti iznos uključuje izradu projektne dokumentacije, stručni nadzor građenja, izradu energetskog certifikata nakon obnove te usluge vođenja projekta.

UO za poslove župana