Kako raditi ono što volite i zbog čega je Međimursko veleučilište odličan odabir u karijeri?

Kako raditi ono što volimo i kako da u tome budemo još bolji? Odgovor na ova i brojna druga pitanja doznali su studenti Međimurskog veleučilišta u Čakovcu. Naime, Međimursko veleučilište u utorak je ugostilo profesora, sudskog vještaka za psihologiju, predavača i eksperta za psihoprofiliranje te procjenu i razvoj osobnosti Borisa Blažinića koji je održao tribinu „Odabir u karijeri”.

Ovo zanimljivo predavanje pobudilo je velik interes studenata koji su napunili dvoranu Centra održivog razvoja i čuli korisne savjete o izboru karijere. Kako je naglasio profesor Blažinić, izborom karijere studenti ne biraju samo posao, već i stil života. S obzirom da je riječ o jednoj od najvažnijih odluka u životu, ovo predavanje i savjeti studentima će uvelike olakšati iskorak na tržište rada.

– Ovo je priprema za karijeru jer u najmanju ruku, život bi bio daleko drugačiji kada bi zaista radili ono što volimo. U neku ruku ne biramo karijeru, biramo stil života, donosimo odluku koja je jedna od najvažnijih u životu – rekao je profesor Blažinić.

Istaknuvši kako mu je drago vidjeti mlade i entuzijastične ljude gladne znanja, profesor Blažinić  pohvalio je MEV kao visoko učilište koje potiče održivi razvoj, računarstvo i menadžment u turizmu i sportu, zanimanja koja su imperativ budućnosti.

Tribini je prisustvovao i dekan Međimurskog veleučilišta u Čakovcu doc.dr.sc. Igor Klopotan koji je naglasio važnost održavanja ovakvih i sličnih predavanja.

– Međimursko veleučilište u Čakovcu kontinuirano radi na pripremi studenata za tržište rada. Redovito pratimo trendove i prema tome prilagođavamo naše studijske programe, no osim predavanja, seminara i vježbi jedan od prioriteta je održavanje ovakvih i sličnih tribina na kojima naši studenti od vrhunskih stručnjaka mogu steći znanja važna za njihov budući život – kazao je dekan Klopotan.

Organizator tribine je pročelnik Odjela za menadžment turizma i sporta Tibor Rodiger.

– S obzirom da naše studente u skoroj budućnosti očekuje velika životna odluka, odabir karijere, odlučili smo im olakšati taj korak. Naše Veleučilište veliku pažnju pridaje učenju i stjecanju vještina potrebnih za svakodnevni život, a upravo će nošenje sa stresnim situacijama, emocionalna inteligencija i druge soft vještine biti važan dio njihovog profesionalnog puta – rekao je Rodiger.

MEV