Javne službe na jednom mjestu

 

Izgradnjom novog dječjeg vrtića u Murskom Središću oslobođeni su prostori Stare škole u koje će se preseliti Gradska uprava. Istovremeno, oslobodit će se prostori u kojima se Gradska uprava trenutno nalazi, a u njima će se ubuduće nalaziti Ispostave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, ispostava Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije, Matični ured, Ured za gospodarstvo, kao i Uprava komunalnog poduzeća Murs-ekom.

Time će se građanima Murskog Središća dodatno olakšati rješavanje svih administrativnih pitanja i standard usluge javne službe bit će podignut na viši nivo. Također, zgrada trenutne Gradske uprave posjeduje lift, čime će biti olakšan pristup svim građanima s poteškoćama u kretanju.

Upravo je na tu temu danas u Murskom Središću održan i sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, pročelnik Ureda Grada Mursko Središće Miljenko Štefanić, pročelnik Odjela za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Grada Mursko Središće Josip Sršan, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, gradnju i zaštitu okoliša Međimurske županije Stjepan Lacković, pročelnik Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko-pravne poslove Međimurske županije Milorad Novković, predstojnica Hrvatskog zavoda za mirovinskog osiguranje Iva Najman i v.d. voditelj područne službe Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Ivan Sinković. Po završetku sastanka pregledane su prostorije trenutne Gradske uprave i napravljena je analiza budućeg smještaja prostorija. Samo preseljenje Gradske uprave u nove prostorije, kao i preseljenje javnih službi u prostorije sadašnje Gradske uprave planira se realizirati u prvoj polovici listopada 2020.g.

(GMS)