Izvanredne mjere nisu omele promociju studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu

U nešto drugačijem okruženju i uvjetima, na otvorenom prostoru ispred zgrade Međimurskog veleučilišta u Čakovcu, upriličena je svečanost dvanaeste promocije stručnih prvostupnika i devete promocije stručnih specijalista Veleučilišta.

Velik je to događaj za promovente i Međimursko veleučilište, a s obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju i sa željom da članovi obitelji i ostali uzvanici smiju prisustvovati, svečanost je organizirana i podijeljena u dva dana. U skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, u četvrtak 27. i petak 28. kolovoza promovirano je 45 studenata Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Riječima dobrodošlice i prigodnim govorom obratio se dekan Međimurskog veleučilišta doc. dr. sc. Igor Klopotan koji je čestitao promoventima, njihovim roditeljima, nastavnicima te im ujedno zahvalio za uložen trud i napor tijekom godina provedenih na Veleučilištu.

–  Iako nas je početkom godine pogodila globalna kriza, iz svake situacije spremni smo izvući ono najbolje i naučiti nešto novo. Kratko zatvaranje gospodarstva i škola, dalo nam je mogućnost da razmislimo o svojim životima, posložimo prioritete. Novim okolnostima uspjeli smo se brzo prilagoditi te uspješno provesti online nastavu. Drage promoventice i promoventi, nastavite učiti, raditi, budite ona promjena koju naše društvo treba, postanite generacija koja će ovaj svijet mijenjati na bolje – poručio je.

Budući da su promoventi izvršili sve nastavne obveze propisane nastavnim programom, položili sve ispite te obranili svoj rad, ispunili su sve uvjete za promociju u zvanje stručnih prvostupnika. Nakon svečane prisege, uz dekana Veleučilišta zaslužene diplome promoventima uručili su promotori svečanosti prodekanica za nastavu mag.oec. Mirjana Trstenjak, prodekan za razvoj dr.sc. Bruno Trstenjak i prodekanica za kvalitetu i međunarodnu suradnju prof. Marija Miščančuk.

Promocija je ujedno bila i prilika da se nagrade najbolji studenti, dok su vrhunskim sportašima i sportašicama uručene zahvalnice za njihov doprinos promociji Veleučilišta. Nakon svečanog dijela programa uslijedilo je zajedničko fotografiranje, tradicionalno bacanje kapa u zrak te domjenak u studentskom restoranu u sklopu Studentskog doma Čakovec.

Dekan vukovarskog Veleučilišta u posjetu

Na drugi dan svečane promocije, u petak 28. kolovoza, u posjetu Međimurskom veleučilištu bio je dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru dr.sc. Željko Sudarić, povodom radnog sastanka s Upravom Veleučilišta na temu razvoja buduće suradnje i novih studijskih programa.

Radi se o bilateralnoj suradnji vezanoj uz pokretanje združenih studijskih programa, konkretno dovođenja programa Informatike na vukovarsko Veleučilište i stručni Upravni studij na MEV. Suradnja uključuje i Tehničko veleučilište u Zagrebu, a osigurat će potreban nastavni kadar za oba veleučilišta.

– Zbog današnje loše demografske slike, vjerujem da su združeni studiji budućnost, ne samo na razini Hrvatske već i Europe. Moramo se udružiti, razmišljati i raditi u zajedničkom smjeru – kazao je dekan Sudarić.

Marijana Mikulić Škrinjar