Intervju prof. dr. sc. Ivice Orlića „5G mreža i utjecaj na zdravlje, istine i zablude“

Prof. dr. sc. Orlić radio je više od 20 godina na sveučilištima i institutima širom svijeta (Amsterdam, Singapur, Sydney, USA) te publicirao više od stotine znanstvenih radova

Prof. dr. sc.  Ivica Orlić, do nedavno redoviti profesor nuklearne fizike na Odjela za Fiziku Sveučilišta u Rijeci, sada svoju bogatu akademsku karijeru nastavlja kao nezavisni istraživač. Kao eksperimentalni nuklearni fizičar radio je više od 20 godina na sveučilištima i institutima širom svijeta (Amsterdam, Singapur, Sydneyu, USA) te publicirao više od stotine znanstvenih radova.

Prof. Orlić je u Gradskoj knjižnici Rijeka, održao predavanje na temu „Istine i zablude o 5G mobilnoj mreži, infrastruktura i utjecaj na zdravlje“ u kojem je naglasak stavio na znanstvene dokaze štetnosti zračenja bežičnih mreža za zdravlje, na potrebu za boljim informiranjem, edukacijom te učinkovitom zaštitom ljudi i okoliša od štetnih učinaka njihovog zračenja.

Nakon toga svoje je stavove izložio i u opsežnom intervjuu u kojem kao znanstvenik detaljno i argumentirano objašnjava način rada i utjecaj na zdravlje 5G tehnologije te odgovorio na brojna pitanja i kontroverze koje prate ovu temu.

HUZEZ zahvaljuje profesoru dr.sc. Ivici Orliću što je nam je ustupio za objavu svoj zanimljiv i prije svega edukativni tekst koji možete pročitati ispod.

 Intervju prof. dr. sc. Ivice Orlića “5G mreža i utjecaj na zdravlje, istine i zablude”

(izvor: http://www.huzez.hr/, foto: ilustracija)