Impuls za 54+ Radionica pjevanja KUD-a Mura

Projekt IMPULS za 54+ provodi se već osmi mjesec.  To je  projekt koji  se financira sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa  2014 -2020.

Projekt 54+  namijenjen je osobama starijim od 54 godina koje potječu iz  geografski izoliranih i depriviranih područja Međimurske županije. Opći cilj je  da se socijalno uključe , aktiviraju u kulturno – umjetničke aktivnosti, te da  time obogate svoju kvalitetu života i doprinesu razvoju kulturnog života  u svojoj sredini  i Međimurskoj županiji. Korisnik bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda je Međimurska županija, a KUD MURA Mursko Središće jedan je od partnera tog projekta.  Osim KUD-a MURA, partneri su Matica umirovljenika Međimurske županije i Knjižnica „NIKOLA  ZRINSKI“ Čakovec.

KUD Mura Mursko Središće  provodi kulturno – umjetničke aktivnosti u 3 radionice:

Radionica pjevanja koju vodi Marija Trstenjak

Radionica  sviranja tambura koju vodi Slavko Bregović

Radionica folklora koju vodi Tihomir Benčić.

Radionica pjevanja ostvarila je niz  glazbenih aktivnosti  na kojima se uz pjesmu druži 24 pjevača. Također su realizirali i svoja  dva prva nastupa i to u novoj odjeći koja je financirana  sredstvima predviđenim u projektu  IMPULS  za 54+.

Muški pjevači su svoju odjeću potražili u  trgovini Pinmerx  d.o.o Čakovec, a pjevačice u Krojačkom obrtu ANNA  Mursko Središće.

Ovih dana stigle su i pamučne majice  za sudionike Projekta, koje su također  financirane sredstvima predviđenim u projektu IMPULS za 54+.

(tekst Marija Trstenjak, foto: KUD Mura)