I naši umirovljenici obilježili Dan Međimurske županije

Svoj doprinos obilježavanju Dana Međimurske županije dali su i naši umirovljenici okupljeni u Matici umirovljenika Međimurja. Uspješnom tradicionalnom manifestacijom „Večer poezije“ u nedjelju, 29.travnja uveselili su brojne posjetitelje spojivši glazbu i poeziju.

Poeziju su čitali Štefanija Oreški, Nadica Lovrec, Jasenka Novak i Antun Golubić dok su u glazbenom programu sudjelovali tamburaši Kulturno umjetničke udruge Žiškovec, zbor umirovljenika Čakovca, a kao posebna gošća brojne je posjetitelje razveselila međimurka Evelin Novak, prvakinja berlinske opere u pratnji Nikole Grabara.

Ovih dana Evelin Novak nastupila je u dva puta rasprodanom Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu gdje je debitirala u Puccinijevoj operi „La Boheme“. Potom je u petak nastupila na svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije da bi se u nedjelju družila s umirovljenicima. Već u utorak Evelin se vraća u Berlin gdje će nastaviti nizati umjetničke uspjehe za što je dobila odličnu podršku i motivaciju publike gdje god je nastupila.

UO za poslove župana

Morana Kiš