Humanitarni projekt slatkog okusa: Izrada i podjela kolačića u vrijeme Nove godine za stanovnike Banije

Polako prolazi već godina dana od razornog potresa na Baniji, a još i danas brojni stanovnici Banije žive u kontejnerima ili mobilnim kućicama, koji su im dodijeljeni kao privremeni smještaj. Nedostatak kvalitete života, prepoznali su iz Udruge Dobro Dobrim Do Do i Tamara Krajač, volonterka i voditeljica projekta, koji su zajedničkim snagama pokrenuli novi humanitarni projekt slatkog okusa.

„Taj 29.12.2021 ćemo na žalost svi pamtiti. Nakon tog  nemilog događaja za mene nije bilo dvojbe, spakirala sam stvari i krenula put volontiranja na Baniji. Tamo  sam provela gotovo 3 mjeseca u sklopu jednog projekta u kojem se kuhalo i pripremao hranu za najpotrebitije ljude. Nekako sam uspjela uskladiti svoje privatne i poslovne obaveze jer me volontiranje neizmjerno veseli. Mislim da je pomaganje i doprinos zajednici dužnost svih nas. Nikada ne možemo znati što i nas u životu čeka i kada će nam trebati netko da  i nama pruži ruku. Volim reći da volontiram iz sebičnih razloga. Ove godine sam se priključila sa svojom bivšom kuharskom ekipom Letećih kuhara udruzi Dobro Dobrim Do Do s kojima ću oko Nove Godine na Baniji kuhati i dijeliti kolače“ kazala je Tamara Krajač, volonterka i voditeljica projekta Kolačić  za Baniju.

Udruzi Do Do, vođenu od strane gospodina Senada Palića i gospodina Radovana Žepeca, to nije prvi takav projekt. Već godinu dana neumorno, sa sjajnom energijom i entuzijazmom, pomažu na području Sisačko-moslavačke županije. Udruga Dobro Dobrim DoDo pokrenula je i donatorsku kampanju „Korak ispred zime“ s ciljem prikupljanja sredstava za izgradnju montažnih i drvenih kuća te dogradnju privremenih stambenih jedinica uz kontejnere te su time dokazali su da ne ostaju samo na riječima, već sve pretvaraju i u dobra djela.

„S obzirom na to da mi se svidio njihov konkretan i transparentan način rada odlučila sam se priključiti njihovom timu koji je imao sluha i za moj mali projekt Kolačić za Baniju. Ideja se rodila tako što sam kao volonter na terenu primijetila da ljudi u toj svoj nevolji što ih je zadesila potresom zaista nemaju mogućnosti peći kolače sebi i djeci za blagdane, a znamo da blagdani bez kolača nisu blagdani. Tako je nastao projekt Kolačić za Baniju“ istaknula je Tamara Krajač te nastavila „Gospodin Palić i gospodin Žepec su imali samo jedan uvjet a to je da imamo kolače vrhunske kvalitete pečene kao kod kuće, kako bi našim dragim Banijcima koliko toliko omogućili blagdanski ugođaj. Sve naše zamisli o kuhanju i darivanju ne bi imale smisla da nam u svojim donacijama nisu pomogli naši sugrađani i donatori te im ovim putem velika hvala na tome“.

Podršku u izradi kolačića i humanitarnoj akciji pruža i zagrebački restoran Eaterija by Tena Majetić, vođen od strane gđe. Vedrane Hercigonje Majetić.

Pridružite se akciji prikupljanja sredstava i svojim donacijama pomozite kako bi obitelji na području Banovine djeca imali topli obrok i ugodnije blagdane.

Donacije za Kolačić za Baniju su otvorene do 15.01.2021

Donacije se primaju na : Udruga DOBRO DOBRIM Do Do

IBAN: HR3924840081135193266

POZIV NA BROJ: HR 99

U OPIS PLAĆANJA STAVITI: KOLAČIĆ ZA BANIJU

Lucija Škrtić