Humanitarni koncert za Centar MURID

Filip Hozjak i Gabriela Hrženjak uz Varaždinski tamburaški orkestar na Humanitarnom koncertu za  Centar MURID.

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID organizira humanitarni koncert koji će se održati u utorak, 28. studenog 2023. godine u 20 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Koncert je humanitarnog karaktera s ciljem prikupljanja sredstava za opremanje novoizgrađenog Centra MURID te nastavak pružanja usluga iz sustava rane intervencije u djetinjstvu korisnicima s područja Međimurske županije i sjeverozapadne Hrvatske.

MURID je nakon 3 godine borbe i neizvjesnosti izgradio Centar koji će postati regionalni i nacionalni model intersektorske suradnje i objedinjenog pristupa roditeljima zabrinutima za razvoj svog djeteta. Centar je izgrađen sredstvima iz EU fondova iz kojih je pokriveno 76,8% vrijednosti, dok razliku sredstava još uvijek prikupljamo putem humanitarne kampanje pod nazivom „Za prvih 1000 dana djetinjstva“ u koju su se dosad uključili brojni donatori. Trenutno smo u fazi nabave opreme koja nam je neophodna za potpuno iskorištenje potencijala Centra.

Cijena ulaznice za koncert je 20€, a može se kupiti online i na blagajni Centra za kulturu Čakovec.

UKRATKO O MURID-u

Centar za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID je neprofitna organizacija osnovana 2011. godine s ciljem pružanja usluga iz sustava rane intervencije u djetinjstvu djeci u dobi od rođenja do polaska u školu koja imaju teškoće u razvoju, razvojna odstupanja ili rizik za nastanak teškoća, te njihovim obiteljima. U MURID-u roditelji mogu kroz inicijalnu procjenu otkloniti sumnju jesu li njihove zabrinutosti opravdane ili ne. Ujedno, kroz dodatne specijalističke procjene može se utvrditi o kojim se točno teškoćama u razvoju djeteta radi. Ako razvoj djeteta kasni ili je otežan, MURID pruža individualne programe rane razvojne podrške za djecu i roditelje. Osim individualnih programa, MURID pruža i specijalizirane grupne programe za djecu s komunikacijskim teškoćama i teškoćama iz spektra autizma, pomoć pri uključenju u redovne sustave odgoja i obrazovanja te razne radionice i edukacije za roditelje i stručnjake.

Molimo vas da objavom i najavom događaja u vašem mediju podržite rad MURID-a.
Unaprijed zahvaljujemo.
S poštovanjem,

Silvija Pucko,
ravnateljica Centra za ranu intervenciju u djetinjstvu MURID